NAJSTARIJA ULIČNA TRKA U SRBIJI: Održan 43. Somborski polumaraton

J. L.

15. 05. 2023. u 20:31

Na ulicama Sombora održano je 43. izdanje najstarije ulične trke u Srbiji, koja je okupila oko hiljadu takmičara. U polumaratonskoj trci od 21 kilometar najbrži su bili Denis Fudulović iz Kladova, i Ivana Živković iz Beograda.

НАЈСТАРИЈА УЛИЧНА ТРКА У СРБИЈИ: Одржан 43. Сомборски полумаратон

foto: Grad Sombor

U muškoj konkurenciji trke na sedam kilometara najbrži je bio Aleksandr Pendiukhov iz Rusije a ženskoj Tijana Kabić iz Sombora.

Manifestaciju je zvanično otvorio gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, koji je zajedno sa pomoćnikom gradonačelnika za oblast investicija i međunarodne saradnje Branislavom Svorcanom, uzeo učešće u trci na sedam kilomatara.

- Polumaraton je prilika da otkrijemo sopstvenu snagu i izdržljivost, pomeramo svoje granice i da se povežemo sa sobom, našim gradom, ali i jedni sa drugima. A kada pređemo cilj, neka to bude znak naše snage i upornosti. Dokaz da smo sposobni da savladamo sve prepreke i ostvarimo svoje ciljeve, kako bismo nastavili da rastemo kao pojedinci i kao zajednica - poručio je gradonačelnik Ratković i dodao da trka nije samo sportsko takmičenje, već i simbol zajedništva i međusobne podrške.

U konkurenciji muških štafeta prvo mesto zauzela je ekipa „GM Running Team“, a među timovima ženskih štafeta najbrže su bile takmičarke ekipe AK Apatin „STARO & MLADO“. U mešovitim štafetama prvo mesto pripalo je ekipi „AR Beograd“.

U disciplini nordijsko hodanje prvo mesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Mirko Erdelji iz Sombora, a u ženskoj  Magdolna Francia Horvat iz Sombora.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)