''SPORT JE RADOST'' Otvoren sajam sporta na Adi Ciganliji

Novosti online

22. 09. 2023. u 17:03

Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva za sport, uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije, svečano je otvoren danas na sportskim terenima na Adi Ciganliji.

СПОРТ ЈЕ РАДОСТ Отворен сајам спорта на Ади Циганлији

Foto: SSS

Sajam sporta, 12. po redu, održava se pod sloganom "Sport je radost" i trajaće do 24. septembra.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek poželeo je prisutnima dobrodošlicu.

- Kada je o Srbiji reč, sport stvarno jeste radost. Samo u poslednje vreme imamo toliko razloga za slavlje. Odbojka, atletika, košarka, tenis, streljaštvo i rvanje. Srbija jeste zemlja sporta i šampiona. Ponosan sam što nakon svoje takmičarske karijere imam priliku da se kao sportski radnik bavim sportom. Da svaki dan živim sport - rekao je Štefanek.

Ministar sporta Zoran Gajić poručio je da su srpski sportisti ideal kome treba da težimo.

- Naši sportisti su moralni i viteški primeri, a ne samo osvajači medalja i premija. Moram da konstatujem prepoznavanje sporta u poslednjih 10 godina kao bitnog dela društva, kao neko ko je skoro 50 godina u vrhunskom sportu. Svu zahvalnost dugujemo vrhu države i Vladi, koji ulažu u sportsku infrastrukturu. Srbija ima jedan od najboljih sistema premiranja sporista, koji nisu samo materijalne prirode. Imaju i duhovnu vrednost - istakao je Gajić.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković istakao je da mali broj dece u Srbiji ima redovne sportske aktivnosti.

- Mi smo u saradnji sa Ministarstvom sporta izveli 150 hiljada dece na gradske trgove, na kojima se bave sportom. U isto vreme napravili smo svetske rezultate. Svi znaju za Srbiju. Jedino nam iz fokusa beže uspesi paraolimpijskih sportista. Nije nam stanje u omladini dobro, 68 posto dece ima kifozu ili ravne tabane. Samo 12 posto trenira neki sport. Prema tome ozbiljni zadaci su pred nama - izjavio je Maljković.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović konstatovao je da u Srbiji postoje sjajni uslovi za bavljenje sportom.

- Vrlo ozbiljno radimo. Širimo porodicu i trudimo se da sportisti na svakom takmičenju obraduju naciju. Svaki dinar koji država uloži u nas mi ćemo višestruko vratiti. Hvala vam i puno uspeha želim svima - naveo je Mićović.

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U NOVOM PAZARU: Predstavljen Adem Ljajić

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave