SJAJAN START SRBIJE: Rukometašice razbile Bugarsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Tanjug

11. 10. 2023. u 19:58

ŽENSKA rukometna reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Bugarsku rezultatom 40:16 (23:8), na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će krajem 2024. godine biti održano u Austriji, Švajcarskoj i Mađarskoj.

СЈАЈАН СТАРТ СРБИЈЕ: Рукометашице разбиле Бугарску у квалификацијама за Европско првенство

B.Grujić

Pitanje pobednika u meču grupe 6 kvalifikacija u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu nije se postavljalo nijednog trenutka, jer su izabranice Uroša Bregara pokazale da su za klasu bolje od Bugarki.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Sanja Radosavljević sa osam golova, Dunja Radević i Anđela Janjušević su dale po četiri, a Aleksandra Vukajlović, Bojana Milić, Aleksandra Stamenić, Emilija Lazić i Jovana Jovović po tri. Kod rivalki naše selekcije najeviše se istakla Kristina Milanova sa šest pogodaka.

U drugom meču grupe 6, Crna Gora je ovog utorka kao domaćin bila veoma ubedljiva protiv Turske 39:23 (16:14).

Naša reprezentacija naredni meč u kvalifikacijama za EP igra 15. oktobra u Ankari protiv Turske.

Direktan plasman na kontinentalno takmičenje obezbediće dve prvoplasirane selekcije, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz osam kvalifikacionih grupa.

Srbija: Radosavljević 8, Milić 2, Vukajlović 3, Mandić 3, Laništanin 2, Niković 2, Janjušević 4, Jovović 3, Stamenić 3, Lovrić 2, Bojičić, Radević 4, Lazić 3, Milojević 1, Kubina, Čolić.

Bugarska: Džuleva, Kirilova, Pavlova, Ivanova 1, Spirdonova, Stefanova, Nikolova, Georgieva 2, Dulgerova, Grozdanova 1, Milanova 6, Stefanova 1, Panajotova 2 i Plamen Petrova 2.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?