ŠOK! Osvojio medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pa u 32. godini rekao zbogom sportu

Novosti online

08. 12. 2023. u 08:55

SRBIJA je ostala bez jedne potencijalne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Šokantna vest stiže ovog jutra.

ШОК! Освојио медаљу за Србију на Олимпијским играма у Токију, па у 32. години рекао збогом спорту

Foto Tanjug AP

Rvač Zurabi Datunašvili objavio je kraj profesionalne karijere u 32. godini. Gruzin sa srpskim pasošem je naveo na društvenim mrežama da su razlog zdravstveni problemi.

- Otkad znam za sebe, posvećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj su bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha - napisao je Datunašvili na društvenim mrežama.

FOTO: M. Vukadinović

 

Zurabi Datunašvili je za samo tri godine u Srbiji ostvario neverovatne rezultate, osvojio srca navijača i našem rvanju dao novu dimenziju. U septembru 2022. godine Zurabi je odbranio titulu prvaka sveta u grčko-rimskom stilu. Pred beogradskom publikom pobedio je sve rivale u kategoriji do 87 kilograma i u finalu savladao Alija Alivijeviča Bisultanova iz Danske.

Rođen je u Gruziji, za Srbiju se borio od 2020. godine. Do danas je osvojio pet medalja na najvećim takmičenjima – bronzu na Svetskom kupu u Beogradu (2020), zlato na Prvenstvu Evrope u Varšavi (2021), bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju (2021) i dva zlata na svetskim prvenstvima, u Oslu (2021) i Beogradu (2022). 

I bio je proglašen za najboljeg sportistu godine u Srbiji u organizaciji OKS-a.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)