HRVATI OPET ZGROZILI SVET: Francuzi ih optužili za rasizam, Evropa bruji o novom skandalu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

18. 01. 2024. u 22:30

RUKOMETAŠI Hrvatske zabeležili su poraz od Francuske 34:32 u meču prvog kola druge faze Evropskog prvenstvau Nemačkoj. Velika prašina podigla se nakon meča, a ponovo su hrvatski navijači bili u fokusu.

ХРВАТИ ОПЕТ ЗГРОЗИЛИ СВЕТ: Французи их оптужили за расизам, Европа бруји о новом скандалу

FOTO: Profimedia

Navijače "kockastih" su francuski mediji optužili za rasizam ispoljen prema igračima i stručnom štabu njihove reprezentacije.

Veliku podršku imali su Hrvati, a "Le Figaro" piše o njihovom rasističkom ponašanju nakon utakmice.

- Jesu li naši rukometaši žrtve rasističkih uvreda? Šta su hrvatski navijači rekli francuskim igračima i stručnom štabu koji su sedeli na klupi desetak minuta pre kraja utakmice, pitaju se novinari na početku teksta i dodaju:

- Bilo je rasističkih ispada. To nas je razbesnelo. To je tako, takvih ima u svakoj dvorani, pa i u rukometu, a to je ozbiljan slučaj. To nam je dalo energije, ali nas je i iritiralo - rekao je Turna, a prenosi "Sportal".

FOTO: Profimedia

Gijom Žil, selektor Francuske, dodao je da su ka njegovim igračima leteli razni predmeti.

- Ne mogu da tvrdim da je bilo rasizma jer ne razumem hrvatski. Jednostavno sam video ubačenu plastičnu čašu, koja je doletela na teren. Vidio sam i ljude koji su bili vrlo žestoki u svojem gestikuliranju i skandiranju. Ovome nema mesta u našem sportu. Generalno, rukomet je uvek bio primer u ponašanju navijača, koji, uprkos svoj strasti, uvek ostanu puni poštovanja. Eto, ovakvo ponašanje je prevršolo sve granice - rekao je Žil.

FOTO: Profimedia

"Figaro" dodaje kako su hrvatski navijači u Kelnu bili frustriani dešavanjima u završnici utakmice, gde su njihovi ljubimci prokockali šansu da se vrate u igru.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!