MLADI SRBIN MOŽE DA POSTANE ZVEZDA FORMULE 1! Ima samo 14 godina, ali ide koracima legendi ovog sporta

Novosti online

06. 02. 2024. u 21:41

FORMULA 1 je jedan od najpopularnijih sportova. Kod nas možda i ne toliko, s obzirom na to da naša zemlja nema takmičara u "najbržem cirkusu na svetu", ali to bi u godinama koje dolaze moglo da se promeni.

МЛАДИ СРБИН МОЖЕ ДА ПОСТАНЕ ЗВЕЗДА ФОРМУЛЕ 1! Има само 14 година, али иде корацима легенди овог спорта

Screenshot / TikTok / FokusAuto

Naime, mladi 14-godišnji Andrija Kostić potpisao je kratkoročni ugovor sa Van Amersfort timom, koji se takmiči u Formuli 4!

Zanimljivo, radi se o jednoj od dve najbolje ekipe u ovoj seriji, a za koju su na početku karijere vozili i Maks Ferštapen, Šarl Lekler i Mik Šumaher.

- Prvi put sam karijeri seo u bolid bilo koje formule, a ne karting, i to pre dva meseca i prezadovoljan sam. Još važnije, ekipa je veoma zadovoljna brzinom mog napretka i postoji velika šansa da sledeće godine vozim punu sezonu u italijanskoj Formuli 4 za VAR. Svestan sam da još uvek nismo potpisali ugovor, ali opcija za to postoji i ukoliko uspešno završimo pregovore sa sponzorima, sledeće godine ću biti najmlađi takmičar u prvenstvu - rekao je Kostić za "Fokus Auto".

On je poručio da je Formula 1 veoma daleko i da je trenutni cilj da zahvljujući dobrim rezultatima pronađe sponzorstvo.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

(Republika)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)