PRESUDIĆE JEDNA LOPTA: U Obrenovcu u nedelju finale utakmice Kupa Srbije u odbojci u obe konkurencije

S. K.

24. 02. 2024. u 23:00

OBRENOVAC već danima živi za odbojka. Dvorana je rasprodata, ulaznica nema ni za lek, a odbojkaši Mladog radnik i Vojvodine, kao i igračice domaćeg TENT-a i Jedinstva iz Stare Pazove jedva čekaju da sutra počnu odlučujuće bitke za trofej. Prvo finale, muško igra se od 16.30 časova,a žensko od 19.00.

ПРЕСУДИЋЕ ЈЕДНА ЛОПТА: У Обреновцу у недељу финале утакмице Купа Србије у одбојци у обе конкуренције

foto odbojkaški savez srbije

Kao i ranijih godina prvi će na teren istrčati muškarci. Mladi radnik juri peti put svoj prvi trofej u istoriji, dok podmlađeni Novosađani žele posle Superkupa da se 16. put raduju i nacionalnom Kupu.

- Sam plasman u finale Kupa je za nas sjajan rezultat, tako da ja lično osećam veliku zahvalnost što smo deo spektakla u Obrenovcu. Od mojih igrala očekujem da igraju bez pritiska. Mladi radnik ima sjajnu ekipu, igraju dobro, tako da očekujem tešku utakmicu u kojoj su šanse pola-pola - ističe strateg Vojvodina Marko Narančić.

Kormilar Požarevljana je naglasio da se svi raduju prazniku srpske odbojke.

- Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, dati svoj maksimum i biti ravnopravni sa Vojvodinom. Želim i da svi izađemo u najjačim sastavima da nas mimoiđu povrede i bolesti, kako bi mogli da odigraju najbolje što mogu i nedelja bude pravi praznik - naglašava Nebojša Prokić, trener Mladog radnika.

Neka se muškarci ne uvrede, ali duel dveju najboljih ženskih srpskih ekipa obećava spektakularnu utakmicu.

- Taj dan je za mene spektakl, praznik odbojke u Srbiji, biće mi zadovoljstvi da uživam i ove godine na finalu Kupa. Ulazimo u finiš sezona i prilika da je pokažemo koliko smo dobro radili ove godine. Raduje me što smo ove godine odigrali osam ozbiljnih evropskih utakmica, da smo napredovali i kao tim, i kao klub. Zaista, imalo je šta da se nauči, neko vam pokaže da još morati da raditi, učite nove stvari. Sada ćemo moći da pokažemo da li smo bili dobri đaci, pokazati kakvi smo kada se lome setovi, koliko smo napredovali. Imali smo razna iskustva, ali smatra da smo se podigli za jedan stepenik - kaže kormilar Jedinstva Jovo Caković.

Kormilar TENT-a Igor Žakić veruje da će atmosfera biti takva da igračice neće osećati breme...

- Sazrevamo, rastemo. Protiv Jedinstva moramo da igramo njihovom igrom. Moramo da budemo uporniji od njih, moramo da u svim segmentima igre budemo isto toliko tačni, ako ne i još bolji.Da se potrudimo da izvlačimo iz njih, kao što oni to rade protivnicima. Da budemo istrajni, hrabri, siguran sam da će jedna lopta da odluči. Jednostavno da budemo najbolji kada je najpotrebnije.

Finale Kupa Srbije u odbojci

NEDELjA

Muškarci: Vojvodina - Mladi radnik 16.30

Žene: TENT - Jedinstvo SP 19.00

Pobednici Kupa

Žene

C. zvezda 18

Jedinstvo UŽ 8

Poštar BG 6

Radnički BG 3

Železničar 3

Vizura 2

Partizan 2

UB 2

Jedinstvo SP 1

Klek 1

Muškarci

Vojvodina 15

C. zvezda 14

Partizan 9

Jugoslavija 3

Novi Pazar 2

Ribnica 2

Radnički KG 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)