IGRA PREČA OD REZULTATA: Novi selektor Boris Rojević želi sutra i u nedelju u Krakovu da isproba što više rukometaša protiv Poljske

S. K.

14. 03. 2024. u 13:09

BORIS Rojević je od prvog dana zasukao rukave. Novi selektor zadovoljan je kako su prethodnih dana u Kovilovi radili rukometaši, ali na svom debiju u Krakovu (sutra od 17.00, nedelja od 12.30) u prijateljskim mečevima sa Poljskom uopšte nije opterećen rezultatom. Bitno mu je da se koliko-toliko iskristališe sistem igre koji sprema baraž mečeve u maju za odlazak na SP 2025. protiv Španije.

ИГРА ПРЕЧА ОД РЕЗУЛТАТА: Нови селектор Борис Ројевић жели сутра и у недељу у Кракову да испроба што више рукометаша против Пољске

S.B.

- Da je bitan samo rezultat ne bih tražio da u timu budu 22 igrača, jer mi je važno da isprobamo što više rukometaša. Uz to imamo i šest-sedam igrača koji će se priključiti pred Španiju. Rezultat nije u prvom planu, bitno je da vidim koliko koji momak može, da vidimo da li sistem koji smo postavili za par dana funkcioniše. Sigurno da treba da prođe neko vreme, daleko će bolji biti kada za SP ili EP budemo 15-20 zajedno. Igrači za sada sve upijaju, imamo i dva videa dnevno, ne želimo da ih previše istrošimo, jer neki put treniraju dnevno dva puta po dva sata. Očekujem da će ih stići umor u Poljskoj, ali tako jednostavno mora kako bismo uspostavili sistem - kaže za sajt RSS Boris Rojević.

Kormilar "orlova" je zadovoljan kako su protekli dani u Kovilovu, gde je bila baza reprezentacije.

- Momci su zaista trenirali, što se kaže i preko maksimuma. Sve ide po planu osim povrede Lazara Kukića, koji je istegao zadnju ložu. Ne očekuje ga duga pauza, ali ne može da bude sa nama u Poljskoj, što je nova glavobolja za nas, jer već ima igrača koji nisu mogli da dođu. To pravi problem, jer dosta njih neće moći da proba sistem koji smo postavili pred Španiju. Ipak, nadam se da ćemo dobro odigrati u Poljskoj - ističe Rojević.

Pomažu i igrači

REPREZENTATIVCI iz Vojvodine pomažu ostalim igračima da što pre shvate Rojevićev sistem.

- To su sjajni momci, isto se tako ponašaju u klubu kada dođe novi igrač i zato mi je važno da Vojvodina ima što više reprezentativaca, pošto je kratak period rada sa selekcijom. Zato je jako bitno da imam što više igrača iz kluba koji poznaju moj sistem - naglašava Rojević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!