RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)

Novosti online

28. 03. 2024. u 15:51

Teroristički napad u Moskvi, tokom kog je u tržnom centru "Krokus siti hol" ubijeno najmanje 144 ljudi, mogao je da dovede i do još veće tragedije da u jednom delu tog objekta nije bilo prisebne reakcije nadležnih. Sa tom ocenom o prisebnosti - ne slažu se, međutim, svi spaseni.

РУСИ У ШОКУ: Евакуисали 1.500 такмичара из Крокуса, ниједан није страдао од терориста, а сад се буне: Што нас нисте спасили раније? (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetim, u pomenutom objektu nalazili su se brojni učesnici šampionata Rusije u tradicionalnim i latinskim plesovima, i to dok je trajao masakr koji su izvršila četvorica napadača (kasnije uhapšeni u velikoj akciji ruskih bezbednosnih službi).


To veliko plesno nadmetatanje je bilo održavano u "Krokusu" od 20. marta i trebalo je da traje do poslednjeg dana ovog meseca.

Prema procenama agencije RIA Novosti, više od 1.500 učesnika ovog prvenstva nalazilo se u objektu kada je napad počeo.


- Našeg trenera su umalo ubili - rekla je jedna od takmičarki za pomenutu agenciju o tom strašnom događaju koji se desio u petak, 22. marta.


Na sreću, i njen trener, koji je krenuo ka mestu tragedije baš kada je ona otpočinjala, i svi ostali učesnici šampionata - uspešno su evakuisani.

Tri dana posle masakra obelodanjen je i snimak iz sale prilikom početka evakuacije. Na tom snimku se vidi kako voditelj programa, kome je rečeno šta se dešava u "Krokus siti holu", prilično mirno, da ne bi podizao paniku kod toliko takmičara, članova žirija i posetilaca - upućuje sve prisutne ka sigurnosnim izlazima. Međutim, iako i sami možete da vidite kako je to izgledalo...

... ove srede ruski mediji javljaju o priličnom nezadovoljstvu koje vlada oko te i takve akcije spasavanja.

Naime, ruska novinska agencija RIA Novosti izveštava da je jedna od sudija sa pomenutog plesnog šampionata Rusije predala sudu prijavu za maltretiranje jer joj stižu veoma ružne poruke, i to sa optužbama da je "predugo držala decu u sali", a teroristički akt je već bio u toku.

I pojedini učesnici turnira su, kada su ih evakuisali, pa saznali kakav je intenzitet napada bio, takođe uputili reči kritike pomenutoj ženi, zbog čega je ona zatražila pravdu pred sudom, braneći se da je sve urađeno u skladu sa propisima.

Sa druge strane, predsednica Ruske plesne federacije Nadežda Jerastova veruje da su organizatori uradili sve kako treba: nisu naglo počeli sa evakuacijom, odnosno nisu počeli sa njom istog časa kada su saznali da je napad terorista počeo u susednom delu "Krokus siti hola" - već polako, u miru, kako ne bi izazvali paniku kod tolikog broja prisutnih.

Uostalom, činjenica da su svi učesnici prvenstva Rusije u plesu bez povreda napustili objekat, dovoljno govori u prilog prisebnosti organizatora i dobro izvedenoj evakuaciji.

Foto-galerija iz Krokus siti hola:

Bonus video: Obraćanje predsednika Rusije Vladimira Putina posle terorističkog napada u Moskvi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)