ZABAVA TOKOM CELOG VIKENDA? Spajanje Formule 1 i MotoGP vrlo je realno, ali....

S. R.

02. 04. 2024. u 16:59

SPAJANjE auto-moto sporta pod jednu kapu moglo bi da donese mnogo više zabave. Ambiciozni vlasnici Formula 1, Kompanija "Liberti medija", za čak 4,2 milijarde evra otkupila je od "Dorne" veliki udeo u vlasništvu Moto GP šampionata. Čitav posao bi trebalo da bude završen do kraja 2024.

ЗАБАВА ТОКОМ ЦЕЛОГ ВИКЕНДА? Спајање Формуле 1 и МотоГП врло је реално, али....

FOTO: Tanjug/AP

Jedna od najbogatijih konglomerata na svetu trebalo bi da bude vlasnik 86 odsto akicija, dok će doskorašnji vlasnici zadržati 14 odsto svog kapitala.

- Veoma smo zadovoljni što smo proširili naš portfolio u sektoru sporta i zabave akvizicijom Moto GP šampionata - rekao je izvršni direktor "Liberti medija" Greg Mafej.

Sedište Moto GP šampionata će ostati u Madridu, a na njegovom čelu će ostati Karmelo Espeleta, dodaje se u saopštenju.

- Ovo je savršen naredni korak u evoluciji Moto GP šampionata i uzbuđeni smo šta on donosi "Dorni", Moto GP padoku i ljubiteljima motociklizma - naglasio je Espeleta.

Budući da postoji jaka baza oko oba sporta, to ne bi moglo da bude loše. U skorijoj prošlosti, izvršni direktor F1 Stefano Domenekali često je umeo da bude na trkama najboljih dvotočaša na svetu. Govorkanja o spajanju trkčakih vikenda, o čemu se dosta spekulisalo, sada bi trebalo da postane realnost. Takođe, formati su kroz godine evoluirali i sada su dosta slični, što olakšava inkoporaciju u celodnevno trkčko uživanje. 

Samo pet staza odgovara

NAJVEĆI problem u eventualnom spajanju trčkih vikenda moglo bi da bude u prilagođavanju staza. Zasad, problem je oko garaža koje nisu dovoljno proširene da bi primile oba sporta, kao i satnica kako uglaviti niže prateće serije. Tu je i pitanja pista koje nisu podobne za F1 i Moto GP karavan, jer tek njih pet imaju mogućnost da ugoste oba karavana odjednom.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)