VELIKA DRAMA U ŠANGAJU: Hubert Hurkač preko Rubljova došao do druge masters titule u karijeri

Novosti online

15. 10. 2023. u 13:08

POLjSKI teniser Hubert Hurkač novi je šampion mastersa u Šangaju. On je u finalu pobedio Andreja Rubljova sa 6:3, 3:6, 7:6(8)

ВЕЛИКА ДРАМА У ШАНГАЈУ: Хуберт Хуркач преко Рубљова дошао до друге мастерс титуле у каријери

FOTO: Profimedia

Momak iz Vroclava osvojio je drugu titulu ove godine, a ovo mu je takođe drugi trofej sa turnira iz serije 1000. Prethodno je pehar podigao u Majamiju 2021. godine.

Publika u Šangaju mogla je da uživa u dva sata i devet minuta odličnog tenisa. Prvi set rešen je u šestom gemu kada je 17. igrač planete napravio jedini brejk u tom delu meča.

Odgovorio je sedmi na planeti. Odmah je na startu drugog seta oduzeo servis rivalu. Prednost koju je rano stekao sačuvao je bez problema i odveo duel u treći set.

Velika borba vodila se u odlučujućem delu meča. Obojica igrača su imali po jednu brejk loptu, s tim što je Poljakova imala težinu meč lopte. Nije to iskoristio, pa je pobednik morao da bude rešen u taj-brejku.

Rubljov je 13. gem bolje otvorio, odmah je napravio mini brejk, ali je tu prednost ispustio, no uspeo je da dođe do meč lopte koju nije realizovao. Rus je potom spasao još dve set lopte, ali nije mogao treću u taj-brejku i slavlje za Hurkača je moglo da počne.

Njemu je titula donela skok od šest pozicija pa će od sutra bili 11. na ATP listi, dok će Moskovljanin biti na poziciji broj pet.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?