SRBIN IM NIJE BIO NI NA KRAJ PAMETI! Novak Đoković bez ATP nagrade - nisu ga svrstali ni među kandidate

Novosti online

29. 11. 2023. u 19:37

NOVAK Đoković je dominirao ove godine, osvojio je sedam titula, završio osmi put godinu kao prvi na svetu, ali sve ovo nije bilo dovoljno da se nađe u konkurenciji za nagradu "Stefan Edberg".

СРБИН ИМ НИЈЕ БИО НИ НА КРАЈ ПАМЕТИ! Новак Ђоковић без АТП награде - нису га сврстали ни међу кандидате

Tanjug/AP

Ovo priznanje dodeljuje se igraču koji se tokom cele godine ponašao na najvišem nivou profesionalizma i integriteta i koji se sa svojim kolegama takmičio sa najvećim duhom poštenja. U konkureciji za ovo priznanje našli su se: Karlos Alkaraz, Hubert Hurkač, Grigor Dimitrov i Janik Siner.

ATP je izostavio Novaka, uprkos tome što je pored svega nabrojanog osvojio četiri od pet velikih turnira (Australijan open, Rolan Garos, Ju-Es open i Završni masters u Torino).

Đokovića nema u konkurenciji, ali među nominovanim za trenera godine nalazi se trener srpsog asa Goran Ivanišević. Pored njega tu su još i Kreg Bojnton (trener Huberta Hurkača), Deren Kejhil i Simone Vanjoci (treneri Janika Sinera), Huan Karlos Ferero (trener Karlosa Alkarasa) i Brajan Šelton (trener Bena Šeltona).

Za nagradu "igrača koji je najviše napredovao" boriće se Janik Siner, Ben Šelton, Mateo Arnaldi i Kristofer Jubenks.

Kandidati za najboljeg mladog tenisera koji je najviše napredovao su Flavio Koboli, Artur Fis, Aleks Mikelsen, Dominik Striker i Luka van Aš.

Dobitnici svih ATP nagrada biće objavljeni 11. decembra.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio