E, KAD ON KAŽE! Novaka Đokovića hvalio čovek kome je Srbin "uništio" karijeru

Novosti online

30. 11. 2023. u 13:23

Davno je prošao januar 2008. Međutim, lako se iz sećanja izvlači taj 27. dan prvog meseca u godini.

Е, КАД ОН КАЖЕ! Новака Ђоковића хвалио човек коме је Србин уништио каријеру

Foto: Tanjug

Pamte ga po dobru Novak Đoković i njegovi navijači. Dok ga se uz nešto više sete i sigurno po koji uzdah žaljenja seća Žo-Vilfrid Conga.

Francuski teniser je u tom momentu zauzimao 38. mesto na ATP listi. U prvom kolu savladao je Endija Marija, koji je bio deveti favorit. Najavio je već tada da bi u Melburnu mogao mnogo. U četvrtoj rundi je eliminisao osmog favorita Rišara Gaskea, a onda u četvrtfinalu Mihaila Južnog. U borbi za finale je bio ubedljiv protiv drugog reketa sveta Rafaela Nadala – prepustio je Špancu samo sedam gemova u tri seta.

A onda je usledio meč za titulu sa Đokovićem. Mogala je to da bude priča sa srećnim krajem za momka rođenog u Le Manu... Nadala se tome publika na Rod Lejver areni, naročito posle prvog seta. Ni slutili nisu navijači tada da zapravo svedoče nečem više, pošto je taj meč označio početak dominacije čoveka koji se danas smatra najboljim teniserom svih vremena.

FOTO: AP

 

Srpski igrač je posle preokreta slavio sa 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (2) i osvojio je svoj prvi grend slem. U međuvremenu je Đoković osvojio još 23 titule na najvažnijim turnirima, dok Conga više nikada nije došao do finala. 

Ali to ga nije sprečilo da stalno iznova hvali Novaka. Conga je opet u superlativu pričao o najboljem svih vremena. 

- Ja sam Novakova škola, jer sam bio uz njega mnogo godina. On je najkompletniji igrač na svetu. Ima najviše oružja u svom arsenalu. Dokazao je ponovo ove godine da nivo na koji je evoluirao još nije dostignut - poručio je Conga.

Žo je pre nekoliko godina rekao kako mu je "Novak upropastio karijeru", jer ga je pobeđivao u najvažnijim mečevima. Ali ne sumnja ko je najbolji ikada.

- GOAT je Novak. Mislim da može da osvoji 25, 26, 27 možda i 28 grend slem titula. Nikad se ne zna - kazao je Conga koji je za 18 godina na ATP turu osvojio 18 titula i zaradio nešto više od 22,4 miliona dolara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024