"PRITISNE PREKIDAČ I GOTOVO JE"! Kakve reči Rusa o "monstrumu" nepobedivom Novaku Đokoviću

Novosti online

01. 12. 2023. u 11:02

ANDREJ Rubljov je jedan od tenisera koji je posebno zanimljiv na ATP turu. Rus svakom meču prilazi sa puno emocija, pa i pored toga što ne dolazi iz "omiljene zemlje", mnogi i igrači i navijači obožavaju Rubljova.

ПРИТИСНЕ ПРЕКИДАЧ И ГОТОВО ЈЕ! Какве речи Руса о монструму непобедивом Новаку Ђоковићу

FOTO: AP/Tanjug

A u razgovoru sa medijima Andrej je pričao najviše o Novaku Đokoviću, odnosno koji udarac bi uzeo od najboljeg igrača sveta.

– Bekhend. Sjajno ga koristi – rekao je peti na svetskoj listi u intervjuu jednom ruskom portalu. - Ja sam ovaj udarac mnogo popravio u ovoj godini.

Nastavio je Rubljov da iznosi komplimente na račun srpskog tenisera.

– Prvo, odlično servira. Veoma precizno. Ako je teren brz, gotovo je nemoguće uraditi bilo šta iz riterna. Čak i ako promaši prvi servis, i njegov drugi je jak. Drugo, neverovatno se kreće, veoma brzo. Treće, ima fenomenalnu koncentraciju i psihologiju. Čini vam se da ste na istoj ravni sa njim, sve je 50:50, ali u jednom trenutku on kao da pritisne prekidač, počne da igra na vašoj brzini i ne greši. Često mi se desi da imam povoljnu loptu, mogu da poentiram, ali on ipak pogodi moju nameru i nekako me prođe.

Rus ne krije koliko je impresioniran srpskim asom:

– Ovo su detalji, ali najvažnija je celina. Kada je ogroman pritisak na obojici tenisera, Novak je gotovo uvek bolji od vas. Veoma vešto koristi pritisak, predviđa vaše poteze. Možete perfektno da držite servis, dođete do 5:5 u taj-brejku i on onda pročita vaš servis i vi morate da se pomirite da ništa više ne možete.

Rubljov je do sada izgubio pet od šest duela protiv Đokovića. Ove godine dva puta u četvrtfinalu grend slemova i na mastersu u Parizu.

– Na druga dva grend slema nismo bili u istoj polovini, ali mi ni to nije pomoglo – zaključuje Rubljov.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)