SRBIJA MU DOŠLA GLAVE! Novak Đoković je gazio sve redom, a onda se desio nesrećni trenutak

Novosti online

13. 03. 2024. u 08:52

IGRAO je Novak Đoković prošle godine kao u transu. Osvojio je tri grend slema - Australijan open, Rolan Garos, Ju-Es open i Završni masters u Torinu. Klinci nisu imali šanse protiv "dede", koji im je držao čas tenisa, kad god bi se pojavio.

СРБИЈА МУ ДОШЛА ГЛАВЕ! Новак Ђоковић је газио све редом, а онда се десио несрећни тренутак

FOTO: Tanjug/AP

A pojavljivao se samo na najvećim događajima, samo mu je Vimbldon izmakao kada ga je posle velike borbe savladao Karlos Alkaraz. I onda je došao kraj sezone i Noletova definitivno "najveća boljka" - reprezentacija Srbije.

Đoković nikada nije krio koliko mu je značila "salatara" iz finala Dejvis kupa 2010. godine, kada smo srušili Francuze, po najboljem na svetu to je bila prekretnica u njegovoj karijeri. Nole je uvek govorio sa punim ustima o Srbiji, pa je tako i na kraju prošle sezone došao na Dejvis kup u Malagu, da svojoj Srbiji donese novu radost. 

I onda u polufinalu nesrećni poraz od Italije i Janika Sinera, kao da je uneo nemir u redove najboljeg svih vremena. U Malagu, na završni turnir je došao vidno umoran posle velikog broja mečeva, a kada igra za nacionalni tim, to iz njega dodatno izvlači energiju.

Foto: Tanjug

 

Često se desi da izgori u prevelikoj želji, tačnije da ga ogromna želja potpuno parališe i da stane baš kada bi došao nadomak cilja. Upravo to mu se dogodilo protiv Janika. Imao je u tom okršaju čak tri vezane meč-lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi, Italijan je napravio veliki preokret, a kasnije i sa saigračima osvojio trofej Dejvis kupa. 

Teško je Novak podneo taj poraz, bio na ivici suza, a da je sve to ostavilo traga, videlo se na Australijan openu kada je ponovo podbacio protiv Sinera. Ono što je on dugi niz godina radio rivalima, sada se desilo njemu, Siner mu je "ušao u glavu" i otvorio put i Nardiju da sruši Đokovića.

Nisu daleka sećanja ni na 2021. godinu kada je Nole gazio redom na grend slemovima, imao priliku za zlatni slem. Imao je osvojenu Australiju, Rolan Garos i Vimbldon, na red su došle Olimpijske igre i Ju-Es open. I opet nenormalna želja da Srbiji donese nešto je sputala najboljega, pa je izgubio dobijen meč u polufinalu OI u Tokiju od Aleksandera Zvereva, a onda i finale Ju-Es opena od Danila Medvedeva.

Foto: AP

 

Vratio se Novak iz svega toga jači i ne samo toga, već i drugih mnogo težih izazova, virusa korone i rata sa čitavim svetom, pa povrede lakta koja ga je u jednom trenutku bacila skroz u stranu, kako ne bi iz serije poraza na dva-tri turnira koliko je odigrao od starta sezone.

Jednostavno, Đoković će sigurno biti pravi na Olimpijskim igrama u Parizu sa zlatom oko vrata, sa čime bi zaokružio na najbolji mogući način već sada briljantnu karijeru možda i najvećeg svetskog sportiste svih vremena. Zaslužio je to Novak za sebe i svoju Srbiju. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave