PRVOMAJSKE NAGRADE ZASLUŽNIM NOVOSAĐANIMA: Istakli se u radu i afirmaciji sindikata

Z. GRUMIĆ

21. 04. 2023. u 15:45

UOČI predstojećeg Međunarodnog praznika rada 1. maja, predsednik Saveza samostalnih sindikata Grada Novog Sada i opština Vladimir Gvozdenović uručio je danas Prvomajske nagrade, koje su ove godine dobili jedna sindikalna organizacija i četvoro pojedinaca, za postignute rezultate u radu i afirmaciji sindikata.

ПРВОМАЈСКЕ НАГРАДЕ ЗАСЛУЖНИМ НОВОСАЂАНИМА: Истакли се у раду и афирмацији синдиката

Z. Grumić

Nagrađeni su Sindikalna organizacija kompanije „Aptiv Mobiliti servisiz“ Novi Sad, komunalni milicioner Jovica Burčul, Vesna Petković zaposlena u Vojvodina putu-Bačka putu, Vera Babin zapisničarka u Višem sudu i Darinka Moro, diplomirani inženjer organizacije rada, zaposlena u novosadskoj Akademiji umetnosti.

- Ovogodišnji laureati su se posebno izdvojili svojim radom. Njihovo angažovanje je uvaženo ne samo u sredinama u kojima deluju nego i šire a deo svoje stvaralačke energije dali su i sindikatu – istakao je Gvozdenović na prigodnoj svečanosti priređenoj u prostorijama Radničkog doma.

Zahvalivši u ime nagrađenih, Darinka Moro je rekla da su ova sindikalna priznanja podstrek za još bolji rad i poručila da bi trebalo omasoviti sindikalno članstvo.

- Treba da težimo i tome da nam vlast ne bude protivnik nego partner u pregovorima radi ostvarivanja što boljih uslova rada i prava radnika.

Prvomajska nagrada je i za Jovicu Burčula veliki podstrek da nastavi sindikalnu aktivnost za bolji materijalni položaj radnika.

- Moramo da se izborimo za to da radnici mogu da pristojno žive od svog rada – izjavio je on za „Novosti“.

Savez samostalnih sindikata Grada Novog Sada i opština je 52. put dodelio godišnje Prvomajske nagrade najzaslužnijim pojedincima i kolektivima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)