TRAČAK NADE NAKON STRAŠNE TRAGEDIJE: Uskoro će biti završen novi dom za Ametoviće

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

15. 05. 2023. u 18:40

POSLE tragedije, kada mu je nastradao sinčić koji se ugušio od dima iz agregata za proizvodnju struje, jer im je napajanje regularnim putem bilo ukinuto zbog velikog duga, Dragan Ametović (38) i njegovo troje maloletne dece postali su briga malozvorničkog Centra za socijalni rad.

ТРАЧАК НАДЕ НАКОН СТРАШНЕ ТРАГЕДИЈЕ: Ускоро ће бити завршен нови дом за Аметовиће

foto V Mitrić

Umesto kućerka u kojem se tragedija dogodila, uskoro će dobiti dobru kuću, pravi topli dom, a radovi su pri samom kraju. U međuvremenu, Ametovići su snabdeveni svim potrepštinama - od smeštaja i hrane, do odeće i ogreva. Zimu su proveli zbrinuti, zahvaljujući lokalnoj samoupravi i plemenitim sugrađanima koje je potresla smrt devetogodišnjeg Nemanje...

Preostali su postavljanje termoizolacije i fasade, te uređenje podova i zidova, a potom i opremanje prostorija nameštajem - "referiše" prvi čovek Malog Zvornika Zoran Jevtić. - Dobiće i valjanu vodu, i septičku jamu, a vrednost radova premašuje tri i po miliona dinara.

Lokalna samouprava je, podsetimo, za pomenutu porodicu iz vlastitog budžeta izdvojila dva i po miliona, a milion i 156.000 dinara sakupljeno je tokom humanitarne akcije kojoju su se - osim kompletnog opštinskog rukovodstva - odazvali zaposleni u Opštinskoj upravi, te gotovo svim javnim ustanovama i preduzećima sa područja Malog Zvornika.

Zaposleni u ovdašnjim institucijama prikupili su 659.527 dinara, od čega je izmiren dug za utrošenu električnu energiju porodice Ametović i finansiran ponovni priključak domaćinstva na mrežu, u iznosu od 322.729 dinara.

U međuvremenu, Ametovići žive u stanu OŠ "Stevan Filipović" u Radalju, koji je prethodno preuređen o trošku lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)