ODRŽANA TRADICIJA: Otvorena 21. izložba umetničke fotografije "Paraćin 2023" (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 05. 2023. u 11:58

TAČNO 99 fotografija svrstanih u 33 kolekcije istog broja autora čine 21. izložbu Foto-kino kluba „Paraćin“, otvorenu u Galeriji Kulturnog centra u tom gradu.

ОДРЖАНА ТРАДИЦИЈА: Oтворена 21. изложба уметничке фотографије Параћин 2023 (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Kao i svih prethodnih godina, u pitanju je postavka članova kluba i njihovih gostiju, ovog puta Foto-kluba „Objektiv“ iz Kragujevca, koji su na pozivnoj izložbi učestvovali sa jedanaest autora i 33 fotografije.

Selektor izložbe bio je majstor fotografije Milenko Savović iz Čačka, a dodeljene su jedna prva, dve druge i tri treće nagrade. Prvonagrađena je Milena Milenković iz FKK „Paraćin“, druge nagrade osvojili su Predrag Mihajlović iz FK „Objektiv“ i Miloš Krstić iz kluba domaćina, a tri treće – Kragujevčani Aleksandar Tomulić i Miroslav Petrović, kao i Slobodan Simić iz Paraćina.

Prema rečima Maje Stošić, predsednice FKK „Paraćin“, koja je podelila nagrade, klub pokušava da održi dvodecenijsku tradiciju i nivo, što podrazumeva štampane fotografije i katalog. Tako je bilo i ove večeri, a biće i narednih godina.

Najmlađi učesnik i ove, i prethodne godine, bila je desetogodišnja Kruna Miković, koja nam se pohvalila da je dobila člansku kartu Foto-saveza Srbije. Ona je izložila tri fotografije svojih drugara koje su nastale na školskom odmoru.

Ovim umetničkim sadržajem FKK "Paraćin" i Kulturni centar, kao organizatori, pridružili su se manifestaciji "Muzeji za 10", pod pokroviteljstvom Opštine Paraćin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost