SKENER ZA PRECIZNIJE DIJAGNOZE: U kikindskoj bolnici počeo da radi novi CT aparat (Foto)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

24. 05. 2023. u 07:00

U Opštoj bolnici u Kikindi ovih dana pregledi pacijenata počeli su da se obavljaju na novom, daleko savremenijem skeneru nego ranije. Ustanova sada ima najmoderniji, 64-slajsni CT aparat, a do pre nekoliko meseci radiolozi su koristili uređaj koji je bio 16-slajsni.

СКЕНЕР ЗА ПРЕЦИЗНИЈЕ ДИЈАГНОЗЕ: У кикиндској болници почео да ради нови ЦТ апарат (Фото)

Foto: Opšta bolnica Kikinda

 Ovu vest pacijenti su jedva dočekali, jer su proteklih nekoliko meseci, dok su trajali montaža uređaja i obuka kadrova za rad na novom uređaju, upućivani u bolnice u Senti i Zrenjaninu. Sada će skener biti na usluzi ne samo pacijentima iz Kikinde, već i čitavog Savernobanatskog okruga, iz opština Senta, Ada, Kanjiža, Čoka i Novi Kneževac.

Najsavremeniji CT aparat kikindska bolnica dobila je u okviru projekta Ministarstva zdravlja i podršku Svetske banke. Jedna je od tri bolnice u Srbiji koje su na ovaj način dobile ovakav savremeni skener.

- Novi aparat za kompjuterizovanu tomografiju omogućava daleko efikasniju, precizniju i kvalitetniju dijagnostiku. Osim toga, velika prednost je i u tome što pregledi traju kraće i zračenje je manje. To doprinosi ne samo kvalitetnijem radu u dijagnostičkom smislu, već i većoj bezbednosti – objašnjeno je iz Opšte bolnice.

Osim ove, kikindska bolnica dobila je još jednu donaciju medicinske opreme. Službi za ginekologiju i akušerstvo jedna kikindska firma poklonila je pokretni ležaj.

- Ta firma je etablirani distributer medicinskih uređaja i donirala nam je savremeni mobilni transporter-strečer vredan 324.000 dinara. To je najsavremeniji pokretni ležaj. Za Službu ginekologije i akušerstva ova donacija ima i veliki funkcionalni značaj, jer je ovaj strečer visinski podesiv i znatno će olakšati fizičku manipulaciju oko pacijentkinja. To je za nas veoma bitno jer su medicinski tehničari u pomenutoj Službi - žene. Svaka pomoć u vidu novih medicinskih aparata i opreme za Službu ginekologije i akušerstva je dobrodošla, jer je ovo odeljenje mesto gde se rađa budućnost našeg grada – saopštila je Svetlana Romakov, glavna sestra bolnice u Kikindi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)