BUJICE NAPRAVILE MILIONSKU ŠTETU: Vrnjačka Banja po treći put ovog proleća na udaru vodene stihije

G. ĆIROVIĆ

07. 06. 2023. u 18:06

TERITORIJA prestonice srpskog kontinentalnog turizma ovog proleća, u kratkom roku, našla se čak tri puta na udaru poplavnih talasa i bujičnih vodenih stihija koji su, prema prvim procenama, napravili štetu od više desetina miliona dinara.

БУЈИЦE НАПРАВИЛЕ МИЛИОНСКУ ШТЕТУ: Врњачка Бања по трећи пут овог пролећа на удару водене стихије

G.Šljivić

Uz obilne padavine, slivajući se sa padina obližnjeg Goča u utorak po podne nabujale Vrnjačka i Lipova reka su pričinile veliku štetu na saobraćajnoj infrastrukturi, domaćinstvima, javnim, turističkim i poljoprivrednim objektima.

G.Šljivić

 

- Samo u ovom poslednjem, trećem talasu, oštećeno je ukupno četiri kilometara asfaltirane saobraćajne infrastrukture, sedam lokalnih mostova, brojni nekagtegorisani putevi, destek stambenih ovjekata gde je voda prodrla u kuće, brojne bašte i dvorišta – u najkraćem sumira štetu Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja.

G.Šljivić

 

Prema njegovim rečima, angažovanjem komunalnih službi, volontera, vatrogasnih jedinica iz Vrnjačke Banje i Kraljeva, u kratkom roku sanirana je šteta nastala na turističkom i komercijalnom sektoru.

G.Šljivić

 

- Započleli smo i sanaciju u stambenim objektima iz kojih smo preventivno evakuisali ljude i smestili ih u hotelske kapacitete, tako da će se oni brzo vratiti u svoje domove – dodao je Đurović. - Oštećeni mostovi su veoma važni za funkcionisanje našeg mesta jer povezuju određene lokacije i za njihovu rekonstrukciju svakako će biti neophodna i podrška Vlade Srbije.

G.Šljivić

 

Na području Vrnjačke Banje je, podsećamo, još minulog vikenda proglašena vanredna situacija kako bi se sve komunalne i druge nadležne službe kompletno stavile na rasplaganje u otklanjanju posledica elementarne nepogode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom