LIČNOST ZA PONOS: Plaketa grada Loznice Petru Gavriloviću

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 06. 2023. u 11:48

PLAKETA grada Loznice povodom Dana grada, ove godine pripala je Petru Gavriloviću, diplomiranom sociologu.

ЛИЧНОСТ ЗА ПОНОС: Плакета града Лознице Петру Гавриловићу

foto V Mitrić

Gavrilović,koje nedavno otišao u zaista zasluženu penziju,čitav radni vek je proveo na poslovima bezbednosti, od rada i Resoru državne bezbednosti do Bezbednosno informativne službe.

- Od početka karijere pokazao je visok nivo znanja, umeća,savesti i odgovornosti za najsloženije oblike državotvornog delanja - stoji u obrazloženju priznanja. - Maksimalno čestit i pošten, pripada generaciji pripadnika BIA koji su za ponos i službi i rodu i državi. Od 2006. godine do penzionisanja bio je na čelu te agencije za Loznicu, Mali Zvornik,Ljuboviju i Krupanj. Njegova radna i životna biografija je čista kao suza.Čitav radni vek proveo je u borbi da se zaštite i ljudi i njihova dobra i država. I nikad nije bio gord, ali zato je bio i otmen i kulturan i drag kao sugrađanin. U njegovo vreme rukovođenja,organizacione deo BIA dobio je najveći oblik od njenog postojanja.

Potiče iz divnih lozničkih familija, a njegov deda Vladimir Filipović je bio, između dva rata, dve decenije predsednik opštine Loznica, u čije je vreme Rudarsko topioničarski basen "Zajača" ostvarivao fascinantan izvoz, koji kasnije, ne samo da nije dostignut, već su rudarska okna zatvorena.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)