LOZNICA DOBILA NOVO OBDANIŠTE: Smeštaj za 270 mališana

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 06. 2023. u 16:12

LOZNICA je dobila novi objekat za vrtićki boravak dece.

ЛОЗНИЦА ДОБИЛА НОВО ОБДАНИШТЕ: Смештај за 270 малишана

foto V Mitrić

Novo obdanište se nalazi u Lozničkom Polju i u njemu će da boravi 270 mališana. Vidoje Petrović je rekao da je reč "o snažnoj podršci roditeljstvu  lokalne samouprave, države, vlade i resornog ministarstva".

Ovim velikim i drugim poslovima, naglasio je Petrović, Loznica pokazuje i želju da i naša otadžbina bude što lepša i uređenija, "u čemu svako mora da da svoj doprinos". S ponosom Petrović je konstatovao da je ustanova za mališe "Bambi" za primer Srbiji, "što svedoči i zahvalnica koju je, upravo, dobila od  v.d. ministra prosvete Milićevića.

- Izgradnjom novog objekta nastavljamo sa sprovođenjem naše obrazovne politike koja ima za cilj povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem - izjavio je  v.d. ministra prosvete Đorđe Milićević. - Novi objekat prostire se na 1840 metara kvadratnih i za njegovu izgradnju izdvojeno je nešto više od 119 miliona dinara.  Za opremanje novoizgrađenog vrtića „Kolibri“ didaktičkim materijalima i nameštajem izdvojeno je oko 12 miliona dinara, dok je za IKT nameštaj i opremu izdvojeno oko dva miliona dinara. Izgradnja i opremanje novog objekta u okviru predškolske ustanove „Bambi“ u Loznici deo je projekta „Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ koje sprovodi Ministarstvo prosvete uz podršku Svetske banke, a ima za cilj da unapređuje dostupnost kroz izgradnju vrtića, kvalitet i uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)