SPORTSKI DANI U ZRENJANINU: Ovaj grad u Srbiji domaćin kampa za mlade (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

28. 06. 2023. u 16:28

GRAD Zrenjanin, sa oreolom Evropski grad sporta 202. godine, biće domaćin kampa za mlade, uzrasta od 14 do 19 godina, iz dijaspore, regiona i cele Srbije, u okviru projekta Sportski kamp Zrenjanin, od 13. do 19 avgusta.

СПОРТСКИ ДАНИ У ЗРЕЊАНИНУ: Овај град у Србији домаћин кампа за младе (ФОТО)

grad Zrenjanin

- Konkurisali smo za realizaciju projekta iz oblasti sporta, baš iz razloga što je pre dve godine Zrenjanin baštinio titulu Evropskog grada sporta,  a kultura i sport jesu ono što je specifično za našu zemlju, ali i nešto što mladima iz dijaspore pruža bližu vezu i bliži identitet kada su u pitanju ovi kampovi - naglasio je prilikom potpisivanja ugovora u Beogradu, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz napomenu da će se kroz raznovrstan program mladi na kampu baviti i aktivnostima vezanim za identitet, istoriju i kulturu Zrenjanina.

Grad Zrenjanin i ostale jedinice lokalne samouprave koje učestvuju u projektu, podržavaju ideju povezivanja i što čvršćih veza sa mladima iz dijaspore.

- Uz iskrenu želju da ih u narednim godinama bude pune više, planirano je da u kampu ovog leta boravi 100 učesnika iz dijaspore i 50 učesnika sa teritorije Zrenjanina - dodao je gradonačelnik Zrenjanina, ističući da su ciljevi povezivanje i upoznavanje mladih iz dijaspore i regiona i mladih iz Srbije, poboljšanje razumevanja i poštovanja različitih kultura i tradicija, razvoj veština liderstva, timskog rada i komunikacije, povećavanje nivoa fizičke aktivnosti i promocija zdravog načina života među mladima, kao i povećanje svesti o turističkim atrakcijama i potencijalima Zrenjanina i okoline i jačanje veza između lokalne zajednice, mladih i dijaspore.

Uvek ljubazni domaćini iz Zrenjanina, kako je naglašeno, na Sportskom kampu Zrenjanin 2023. ugostiće mlede iz Rumunije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije i Italije, a organizacija kampa pored sportskih aktivnosti podrazumevaće i održavanje edukativnih radionica, posete turističkim znamenitostima u okolini grada i raznovrstan kulturni program.

POTPISAN UGOVOR

Simo Salapura, potpisao je ugovor,  na osnovu kojeg će u Zrenjaninu,  tokom avgusta biti održan letnji kamp za mlade iz dijaspore, sa ministrom bez portfelja u vladi Srbije zaduženim za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom, Đorđem Milićevićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?