LAGANO BAŠ KAO ŠTO REKA TEČE: Tamiški dani održani u Sečnju kod Zrenjanina (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

04. 07. 2023. u 11:37

TAMIŠKI dani u Sečnju kod Zrenjanina, uz pesmu Željka Samardžića i brojna zabavna i kulturna dešavanja, tekli su mirno i spokojno, baš kao što Tamiš trče.

ЛАГАНО БАШ КАО ШТО РЕКА ТЕЧЕ: Тамишки дани одржани у Сечњу код Зрењанина (ФОТО)

Spaso Mladenovski

Talasi ove tipično banatske reke, uzburkali su jedino kotliće vrhunskih majstora, koji su pripremali riblju čorbu i takmičili se za primat najukusnije, a tanjire sa slasnim delikatesom, priložila je 31 ekipa.

- Na našoj popularnoj plaži Mamuze, naravno nije bilo revolveraškog, ali kulinarskog obračuna jeste, ukratili su varjače vrhunski majstori u pripremanju riblje čorbe, na radost brojnih posetilaca, koji su se kupali, sunčali i uživali u ribljoj čorbi - uz osmeh ističe Nebojša Meljanac, predsednik Srednjobanatske opštine Sečanj.

Najukusniju čorbu od tamiške ribe u kotliću skuvao je Perica Čolak iz Bašaida, drugoplasirani je bio Danko Radan iz Seleuša, dok je treće mesto osvojio Đorđe Šerbedžija iz Bačke Palanke.

- Oborili smo rekord po broju takmičara, konkurencija je bila nikad jača, uz učešće vrhunskih majstora u kuvanju riblje čorbe, a prepuna plaža kraj Tamiša, najbolja je potvrda dobro obavljenog posla - dodaje Miljana Milošević, direktorka Turitičke organizacije opštine Sečanj, koja je uz pokroviteljstvo opštine Sećanj, bila organizator tradicionalne manifestacije Tamiški dani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)