„ŠUMA ZOVE U AKCIJU“ : Edukativno-volonterski kamp za mlade u Sremskim Karlovcima

S. B.

01. 08. 2023. u 17:26

POKRET gorana Novog Sada, Dečja ekološka akademija, Ekološki pokret Vrbasa i Ruralni centar Sova, organizacije okupljene oko mreže „Pošumimo Vojvodinu“, od 3. do 6. avgusta u Sremskim Karlovcima formiraju edukativno-volonterski kamp za mlade "Šuma zove na akciju".

„ШУМА ЗОВЕ У АКЦИЈУ“ : Едукативно-волонтерски камп за младе у Сремским Карловцима

Pokret gorana

Cilj tog edukativnog i radnog kampa je, kako ističe Dušica Milenković, koordinatorka projekta, da se mladi uzrasta od 15 do 19 godina upoznaju sa značajem šuma i njihovom ulogom u očuvanju biodiverziteta i ublažavanju posledica klimatskih promena kao i da se aktivno uključe u zaštitu postojećih šuma i podizanje novih.

- Kroz program Eko sistem, koji sprovode Mladi istraživači Srbije, učesnici će se u prisustvu stručnih predavača upoznati sa značajem šuma u urbanim prostorima, kako održiva poljoprivreda može da pomogne u očuvanju šuma i kako sprečiti šumske požare. Poseban akcenat će biti stavljen na buđenje aktivizma kod mladih i razvijanje interesovanja i veština za bavljenje životnom sredinom. U tom cilju će biti održane dve radne akcije uređenja priobalja Dunava od grana koje su slomljene tokom oluja i na uređenju spomenika prirode Dvorska bašta- kaže Milenkovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije