ZASEDALA PARAĆINSKA SKUPŠTINA: Izglasan rebalans i sve ostale tačke (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

02. 08. 2023. u 12:51

NA 62. sednici Skupštine opštine Paraćin „zeleno svetlo“ odbornika dobile su sve 22 tačke dopunjenog dnevnog reda, a minutom ćutanja na početku zasedanja odata je pošta preminuloj odbornici, dr Vesni Parezanović.

ЗАСЕДАЛА ПАРАЋИНСКА СКУПШТИНА: Изгласан ребаланс и све остале тачке (ФОТО)

Foto: printskrin/Opština Paraćin

Nakon obrazloženja i objedinjene rasprave, odbornici su usvojili izveštaj o izvršenju budžeta opštine Paraćin za period januar-jun ove godine, a zatim su, u okviru druge tačke, izmenili ovogodišnju odluku u budžetu Opštine i doneli prvi rebalans.

Potom su izglasane prve izmene i dopune Programa izgradnje, rekonstrukcije i održavanja javnih puteva za 2023. godinu i Programa uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture. Izmenjen je i ovogodišnji program poslovanja JKP „Crnica“, koji je dobio saglasnost, kao i predlog odluke o izmeni i dopuni već iznenjenog Plana geeralne regulacije Paraćina.

Foto: printskrin/Opština Paraćin

Preostale tačke usvojene su bez rasprave, pa je odlučeno, između ostalog, o pristupanju izradi Programa razvoja turizma destinacije Despotovac – Paraćin – Ćuprija.

Usvojen je predlog Memoranduma o saradnji između Opštine Paraćin i kompanije „Moravacem“. Odbornici su usvojili i izmene ovogodišnjih planova i programa rada, sa finansijskim planovima ,više opštinskih javnih ustanova – Zavičajnog muzeja, Kutlurnog centra, Turističke organizacije, SRC „7. juli“, Doma omladine, Biblioteke „Dr Vićentije Rakić“, Predškolske ustanove „Bambi“ i Regionalnog inovacionog startap centra (RISC).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)