NA PROGRAMU I IZLOŽBA TAPISERIJA: Festival Stripolis u Kulturnom centru u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

12. 09. 2023. u 19:51

Tradicionalni, četrnaesti po redu festival stripa Stripolis, održaće se u Kulturnom centru u Zrenjaninu,  od 14. do 17. septembra.

НА ПРОГРАМУ И ИЗЛОЖБА ТАПИСЕРИЈА: Фестивал Стриполис у Културном центру у Зрењанину

KCZ

Očekuje se učešće brojnih strip crtača, koji će predstaviti svoja najnovija strip ostvarenja, uz veliki izbor igračaka, kolekcionarskih figura, berzu starih stripova, izložbe, okrugle stolove, kreativne radionice u razgovore sa autorima stripa

-  Specifičnost ovogodišnjeg festivala je u pokušaju spajanja poetike stripa sa modernom i tradicionalnom tehnologijom - kaže Branko Đukić, idejni tvorac festivala, ističući da će se na otvaranju predstaviti najnovija multimedijalna interaktivna instalacija sa audio i vizuelnim efektima, koja nudi čulni doživljaj estetskih osećanja inspirisanih strip pričama. 

Istovremeno, u galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina, održaće se izložba tapiserija "Heroji svakodnevice", koje su urađene u starom i tradicionalnom stilu tkanja, a inspirisane su stranicama i kadrovima stripova. Otvaranje festivala je u četvrtak 14. septembra u 19 časova, u Kulturnom centru u Zrenjaninu.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)