OD "GARAVOG SOKAKA" DO RADIONICA ZA DECU: Novi Sad se bogatim programom predstavio na "Danima kulture - Srbija" u Frankfurtu

J. S.

18. 09. 2023. u 14:46

MANIFESTACIJI "Dani kulture - Srbija", koja je održana na glavnom gradskom trgu Rosmarkt u Frankfurtu na Majni prisustvovali su ministar bez portfelja, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom, Đorđe Milićević i član Gradskog veća Novog Sada za kulturu Dalibor Rožić.

ОД ГАРАВОГ СОКАКА ДО РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ: Нови Сад се богатим програмом представио на Данима културе - Србија у Франкфурту

Grad Novi Sad

Manifestaciju je drugi put organizovao Generalni konzulat Republike Srbije u Frankfurtu, u saradnji sa Centralnim savetom Srba u Hesenu, Parohijom Srpske pravoslavne crkve u Frankfurtu i brojnim srpskim udruženjima sa ovog prostora.

Na dvodnevnoj manifestaciji izveden je bogat kulturno-umetnički program na otvorenom, u okviru kojeg su upriličene pozorišne predstave, muzički koncerti grupe "Garavi sokak" i novosadskih tamburaša, likovni atelje, radionice za decu, folklorni nastupi i sportska takmičenja.

Na štandovima je predstavljena turistička ponuda i privredni potencijali Srbije i Novog Sada, sportska dostignuća i istorijsko i kulturno nasleđe.

- Zahvaljujući organizatorima Grad Novi Sad je dobio ovu sjajnu priliku da predstavi svoje brojne kulturne, turističke i privredne potencijale na ovom prostoru, na kojem živi i radi više desetina hiljada naših građana i sunarodnika. Takođe, dobio je i šansu da ostvari kontakte sa zainteresovanim nemačkim partnerima, i prisutnim predstavnicima nemačkih gradova.  - rekao je Rožić.

Manifestaciji su prisustvovali i gradonačelnik Grada Frankfurta Majk Josef, predstavnici Srpske pravoslavne crkve i srpskih udruženja, i kao i privrednici iz Novog Sada i Franfurta sa okolinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata