ŠAHOVSKI FESTIVAL U PARAĆINU: Počelo prvenstvo u standardnom šahu (FOTO)

Z. R.

28. 04. 2024. u 21:48

U OKVIRU 17. Kadetsko-omadinskog festivala Šahovskog saveza Srbije 26. i 27. aprila održana su prvenstva Srbije za mlade u ubrzanom šahu i u brzopoteznom šahu, a danas je počelo glavno takmičenje – držvno prvenstvo u standardnom šahu.

ШАХОВСКИ ФЕСТИВАЛ У ПАРАЋИНУ: Почело првенство у стандардном шаху (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Pobednici u svim kategorijama biće naši predstavnici na prvenstvima Evrope i sveta, ističe Saša Jevtić u ime organizatora, napominjući da je na prva dva takmičenja bilo oko 200 učesnika, dok na prvenstvu u standardnom šahu igra oko 250 mladih iz svih krajeva Srbije, od Subotice do Vranja.

Organizator je danas priredio i oficijelno otvaranje festivala, pa je prvenstvo zvanično proglasio otvorenim predsednik ŠS Srbije Dragan Lazić, koji je zatim zajedno sa Dejanom Nešićem, većnikom iz Paraćina, povukao i prvi potez na tabli u konkurenciji omadinki.

Najmlađa takmičarska kategorija bila je do osam godina, a najstarija do 20 godina.

Državno prvenstvo u standardnom šahu  trajaće do 4. maja, a kako saznajemo, neće biti ni praznične pauze osim što će se prvog maja igrati samo popodne.

Pobednici će biti proglašeni u subotu, 4. maja, oko 14 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!