DODELJEN UGOVOR: Još jedna somborska porodica dobiće dom na selu

J. L.

06. 10. 2023. u 17:13

Ministarstvo za brigu o selu dodelio je još jedan Ugovor za finansiranje kupovine seoske kuće sa okućnicom i to za Nedeljka Krljića iz Alekse Šantića, sela kod Sombora.

ДОДЕЉЕН УГОВОР: Још једна сомборска породица добиће дом на селу

foto: Grad SOmbor

Javni konkurs za realizaciju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, otvoren je do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra, do kada svi zainteresovani mogu da dostave prijave.

-Veliko mi je zadovoljstvo što je postignut dogovor o finansiranju još jedne kuće za naše sugrađane koji žele da žive na selu. Nastavićemo sa radom na ovom projektu kako bi svi oni koji žele da se vrate na selo, dobili priliku za to - kaže Darko Smiljanić, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

Ministarstvo za brigu o selu od 2021. godine, dodeljuje bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća na teritoriji grada Sombora i time podstiče ostanak ljudi na selu, sa prednostima i mogućnostima koje ono nudi, kako za mlade bračne parove, decu, tako i za samohrane roditelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)