LESKOVAC SLAVI DAN GRADA: Obeležen dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu (FOTO)

Игор Митић
Igor Mitić

11. 10. 2023. u 15:05

LESKOVAC je proslavio Dan grada koji obeležava 11. oktobra kada je oslobođen u Drugom svetskom ratu.

ЛЕСКОВАЦ СЛАВИ ДАН ГРАДА: Обележен дан ослобођења у Другом светском рату (ФОТО)

foto: I.Mitić

Grad na Veternici svoj dan tradicionalno slavi dodelom jednokratnih novčanih nagrada mladim talentima i svečanom sednicom Skupštine grada na kojoj se dodeljuju najviša gradska priznanja – Oktobarske nagrade.

- Ovaj za nas značajan dan je dan koji je posvećen vama, našim mladim sugrađanima, uspešnim i talentovanim Leskovčanima. Ovo je deseta godina od kada smo uveli praksu da na Dan grada i na Svetog Savu nagrađujemo vaš rad i trud u sticanju novih znanja i veština – poručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović učenicima i studentima dobitnicima novčanih nagrada iz gradskog Fonda za mlade talente.

foto: I.Mitić

Od ove godine na listi stipendista Kancelarije za mlade naći će se još 168 učenika i studenata kojima su dodeljene jednokratne novčane nagrade u ukupnom iznosu od osam miliona dinara.

Tokom minule decenije na ovaj način nagrađeno je više od 5.000 mladih ljudi, za šta je izdvojeno 143,5 miliona dinara. Dodela je prvi put organizovana na gradskom trgu gde je održana i manifestacija „Igre bez granica“ namenjena đacima nižih razreda osnovnih škola.

U sali leskovačkog Narodnog pozorišta, na svečanoj sednici Skupštine grada, velikom broju zaslužnih pojedinca i kolektiva uručena su najviša gradska priznanja – Oktobarske nagrade.

Medalje, pohvale i novčane nagrade su pripale onima koji su, kako je ocenjeno, svojim radom i zalaganjem doprineli razvoju grada. Među njima su manastir Hilandar, mini-hidroelektrana „Vučje“, prof. Darko Davnić, GFK „Dubočica“ kao i Ministarstvo za javna ulaganja.

Na Dan Leskovca gradonačelnik Goran Cvetanović je istakao da je lokalna samouprava višegodišnjim vrednim zalaganjem stvorila održiv sistem kao preduslov budućeg razvoja. On je govorio o velikom broju investicija koje su realizovane između dva praznika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)