NA TERENU SVAKODNEVNO: Finalne pripreme za postavljanje pešačkog mosta u Paraćinu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

16. 10. 2023. u 09:22

OVE sedmice pravo iz fabrike u Paraćin bi trebalo da bude dovezena konstrukcija još jednog novog pešačkog mosta, četvrtog po redu, koji bi trebalo da se postavi u blizini solitera u centru tog grada.

НА ТЕРЕНУ СВАКОДНЕВНО: Финалне припреме за постављање  пешачког моста у Параћину

Foto: Z. Rašić

Radnici beogradske firme „Stepkon“, kojoj je povereno izvođenje radova, na terenu su svakodnevno kako bi sve bilo spremno za novi most koji će da zameni uklonjeni stari. Radni dan bio im je i juče, u nedelju. Pasarela će biti  spuštena na novoizgrađene obalne zidove, nakon čega sledi završetak  pristupnih staza i ostali finalni radovi.

Izgradnju četiri pešačka mosta i tri drumska, ukupno sedam, finansira Vlada Švajcarske donatorskim sredstvima u okviru velikog projekta unapređenja zaštite Paraćina od poplava, kako se ne bi ponovila situacija iz maja 2014. godine.

Novi pešački mostovi kod bazena „Prestiž“, u donjem parku i kod Spomenika Branku Krsmanoviću već su u funkciji, a završen je i prvi drumski most koji se nalazi kod srednjih škola u Paraćinu.

Ovaj most biće pušten u rad po završetku kružne raskrsnice ulica dr Dragoljuba Jovanovića i Branka Krsmanovića, kako bi saobraćaj u tom delu grada mogao bezbedno da funkcioniše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)