PASA LUTALICA VIŠE NEĆE BITI U OVOM GRADU: Otvoreno moderno prihvatilište, planiraju i pansion za kućne ljubimce (FOTO)

S.BABOVIĆ

16. 10. 2023. u 13:06

NOVO prihvatilište za pse lutalice otvoreno je ovog vikenda u Kruševcu, a u JKP Kruševac, koji gazduje prostorom, dugoročno planiraju i otvaranje pansiona za ljubimce.

ПАСА ЛУТАЛИЦА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ У ОВОМ ГРАДУ: Отворено модерно прихватилиште, планирају и пансион за кућне љубимце (ФОТО)

Foto:FB ORPAK,FB JKP Krusevac

Iako na periferiji grada, novo prihvatilište je značajno bliže u odnosu na postojeći azil, koji se nalazi pored deponije u selu Srnje kod Kruševca. Kapacitet je 350 pasa, a dok se ne bude proširilo novo prihvatilište, azil neće prestati sa radom.

Izgradnja objekta pored postojećeg staklenika i rasadnika JKP na Jasičkom putu, krenula je pre oko dve godine. Izgrađeno je 20 bokseva na površini od oko 550 kvadrata, koji su namenjeni sterilisanim psima i skotnim kujama, a u okviru prihvatilišta su i otvoreni elementi, gde se psi smeštaju po godinama starosti i drugim karakteristikama.

I zainteresovani za udomljavanje dobili su i prostor da bolje upoznaju pse, a mesta ima i za obilaske i rad volontera. Kućice za pse imaju izolaciju i hranilice, kao i posebnu prostoriju za kupanje i pripremu hrane. U okviru prihvatilišta je i ambulanta. Planirano proširenje prihvatilišta sledeće godine podrazumeva objekat za trijažu psa, a dugoročno se planira i pansionski smeštaj za kućne ljubimce.

Istovremeno, JKP ne prestaje sa kampanjama za udomljavanje pasa. Na društvenim mrežama osvanuli su nove fotografija pasa koji čekaju svoj dom. Na FB stranici JKP Kruševac mogu se videti izgladneli i iscrpljeni psi u trenutku kada su došli sa ulice i kako izgledaju posle izvesnog vremena provedenog u prihvatilištu.

Mnogi psi su dobili imena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)