OTVOREN KONKURS: Subvencije za energetsku efikasnost u Negotinu

S. M. J.

19. 10. 2023. u 16:46

FIRME koje se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata mogu da se prijave na konkurs koji je raspisala opština Negotin za realizaciju mera energetske efikasnosti sanacije porodičnih kuća i stanova.

ОТВОРЕН КОНКУРС: Субвенције за енергетску ефикасност у Неготину

Foto: S. M. J.

Opština Negotin raspisala je javni poziv za  firme koje se bave izradom i ugradnjom vrata i prozora, izolacije, solarnih kolektora i solarnih panela, za učešće u Programu energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Na spisku mera energetske efikasnosti je i ugradnja toplotnih pumpi, zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora, kao i zamena postojećih kotlova na čvrsto gorivo efikasnijim kotlovima na gas ili biomasu.

Pravna lica i firme koje se budu javile nisu  uslov da mora samo od njih da se nabavi oprema. Korisnicima je omogućeno da u nadležnoj lokalnoj samoupravi sklapaju ugovore i sa onim firmama koje su im dale povoljniju ponudu, ali se nisu u prvom trenutku javile na konkurs, s tim što te firme, takođe, moraju da zadovolje propisane uslove i kriterijume.

Zbog toga će javni poziv trajati do utroška finansijskih sredstava za realizaciju projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, a najduže do 30. novembra 2027.

-Mislim da će ove godine ovaj momenat biti olakšan i ekonomski sigurno biti povoljniji za korisnike, a nama će ostaviti prostor da za iste novce uradimo još više i rešimo više problema naših sugrađana koji se budu javili na ove pozive - kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Za energetsku sanaciju građanima opštine Negotin će i ove godine biti dostupno 16 miliona dinara, od kojih je osam miliona izdvojila lokalna samouprava, a isto toliko Ministarstvo rudarstva i energetike.

Konkurs za građane će biti otvoren kada se okonča procedura izbora firmi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)