ZAVRŠEN I MOST PREKO VELIKOG BAČKOG KANALA: Kompletno rekonstruisana deonica puta od Sombora do Apatina

J. L.

25. 10. 2023. u 15:04

ZAVRŠETKOM rekonstrukcije mosta preko Velikog bačkog kanala na Apatinskom putu, kompletno je rekonstruisana deonica puta od Sombora do Apatina.

ЗАВРШЕН И МОСТ ПРЕКО ВЕЛИКОГ БАЧКОГ КАНАЛА: Комплетно реконструисана деоница пута од Сомбора до Апатина

foto: Grad Sombor

-Zahvaljujem se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i Putevima Srbije što su prepoznali značaj rekonstrukcije Apatinskog mosta. Godinama u nazad, rekonstrukcija ovog mosta je predstavljala problem ali 9. jula ove godine su radovi započeli i pre predviđenog roka završeni - kaže gradonačelnik Antonio Ratković. -Završetkom radova na mostu, kompletirana je deonica puta od Sombora do Apatina u dužini od dvanaest kilometara, a zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture smo rekonstruisali preko 120 kilometara puteva, izgradili nekoliko novih saobraćajnica i nastavljamo sa ulaganjem u putnu infrastrukturu na zadovoljstvo svih građana.

Radovi na Apatinskom mostu su obuhvatali rekonstrukciju unutrašnje strukture mosta, izgradnju vodovodne i elektro instalacije, postavljene su nove ograde i rasveta, kao i  izgrađena pešačko – biciklistička staza koja je sa obe strane mosta proširena po 30 centimetara. U sklopu radova na mostu, izgrađen je kompletno novi kolovoz u dužini od 465 metara, a sa širinom od sedam metara, obezbediće bezbedan i brz protok saobraćaja.

-Grad Sombor u saradnji sa Republikom Srbijom i Autonomnom pokrajinom Vojvodinom ulaže značajna sredstva u unapređenje putne infrastrukture na čitavoj teritoriji grada Sombora, verujući da su dobri putevi šansa za više investicija, više radnih mesta, a samim tim i bolji životni standard građana - poručuje gradonačelnik Ratković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)