NAPRAVILI DOM ZA PTICE STANARICE Dobar primer učenika iz Plane kod Paraćina

Зорана Рашић
Zorana Rašić

30. 10. 2023. u 18:25

ŠKOLSKO dvorište u Plani, kod Paraćina, od nedavno krase kućice za ptice i hranilice koje su vredni učenici petog razreda napravili i okačili u saradnji sa svojim nastavnicom biologije, Milicom Nikolić.

НАПРАВИЛИ ДОМ ЗА ПТИЦЕ СТАНАРИЦЕ Добар пример ученика из Плане код Параћина

Foto: Privatna arhiva

 Ptičice će za predstojeću zimu imati dom i hranu, pa u vreme teških tema koje mediji beleže u školama i porasta vršnjačkog nasilja, ovakav svetao primer ne sme da ostane nezabeležen.

Osmorazredna škola u Plani je istureno odeljenje OŠ "Branko Krsmanović" iz Donje Mutnice. Ova ustanova ima status "eko- škole" i vrlo je posvećena ekologiji, ne samo teorijski već i praktično.

- Pošto smo, u Plani, završili jesenje uređivanje školskog dvorišta, došli smo na ideju da napravimo kućice za ptice stanarice. Kućice su sami napravili i doneli učenici petog razreda. Njih ima desetak, pa smo dobili isti broj domova za ptičice i već smo ih rasporedili i ušrafili na zgodnim mestima u dvorištu. Deca su kućice pravila iz srca i duše, što se po njima vidi. Sve su ofarbane, sređene i vrlo maštovite. Imamo i žito, tako da planjanski vrapci mogu sad bezbrižno da prezime kod nas - priča nam mlada profesorka Milica Nikolić.

Ona predaje biologiju u ovoj školi učenicima od petog do osmog razreda, a predaje još i u Mašinsko-elektrotehničkoj školi u Paraćinu. Kako kaže, rad u seoskoj školi mnogo joj je bliži srcu i ne bi ga ni za šta menjala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)