ENERGETSKA EFIKASNOST: Raspisan konkurs za sanaciju stambenih objekata u Zaječaru

S. M. J.

01. 11. 2023. u 18:46

U Zaječaru je otvoren javni poziv za učešće u projektu energetske sanacije stambenih objekata, sa ciljem unapređenja energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije.

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ: Расписан конкурс за санацију стамбених објеката у Зајечару

Foto: SMJ

Grad Zaječar uputio je poziv firmama koje se bave isporukom i ugradnjom materijala, opreme i uređaja za energetsku sanaciju da konkurišu za učešće u programu energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada.

Mere energetske sanacije uključuju zamenu spoljnih prozora i vrata, postavljanje termičke izolacije na zidovima, podovima i krovu, kao i zamenu postojećih grejača prostora efikasnijim aparatima na gas i biomasu. Ugradnja toplotnih pumpi, solarnih kolektora i solarnih panela za proizvodnju električne energije takođe su deo ponuđenih mera.

Javni poziv za učešće u ovim energetskim sanacijama važi do isteka finansijskih sredstava predviđenih za projekat "Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji" i neće trajati duže od 30. novembra 2027. godine, navode nadležni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe