KOMFORAN KAO PISTA: Pušten u saobraćaj novoizgrađeni drumski most u Paraćinu (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

05. 11. 2023. u 13:55

NOVI drumski most kod srednjih škola u Paraćinu pušten je u saobraćaj nakon završetka kružne raskrsnice u toj ulici, pa se saobraćaj u ovom delu Paraćina sada odvija bez problema.

КОМФОРАН КАО ПИСТА: Пуштен у саобраћај новоизграђени друмски мост у Параћину (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Most je kompletiran izgradnjom prilaznih staza, rampi i stepeništa, ima biciklističke i pešačke staze sa obe strane, tako da je mnogo komforniji u odnosu na stari most koji se prethodno nalazio na njegovom mestu, zbog čega Paraćinci kažu da je „k'o pista“.

 Ovo je prvi završen drumski most od planirana tri koja treba da budu izgrađena u okviru projekta unapređenja zaštite Paraćina od poplava, a projektom je obuhvaćena izgradnja i četiri pešačka mosta, od kojih su tri već u funkciji, a pri kraju je završetak i četvrtog.

Svi novi mostovi su otprilike na metar višoj koti od prethodnih, što će obezbediti sigurnost prilikom porasta vodostaja Crnice i doprineti da ne bude izlivanja.

 Finansiranje izgradnje novih ćuprija preko Crnice u Paraćinu obezbeđeno  je zahvaljujući donaciji Vlade Švajcarske od blizu sedam miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)