OVEKOVEČILI NAJLEPŠE TRENUTKE RASPUSTA: Izložba đačkih fotografija u Politehničkoj školi u Subotici

J. L.

09. 11. 2023. u 17:20

U Politehničkoj školi u Subotici otvorena izložba fotografija pristiglih na konkurs "Razglednica sa raspusta".

ОВЕКОВЕЧИЛИ НАЈЛЕПШЕ ТРЕНУТКЕ РАСПУСТА: Изложба ђачких фотографија у Политехничкој школи у Суботици

foto: Tv Subotica

Na konkurs digitalne fotografije odazavalo se više od 20 osnovnih i srednjih škola, sa više od 50  radova. Nagrađeno njih 20 radova, među kojima i  fotografija Davida Erdeka, učenika Biskupijske klasične gimnazije “Paulinum”, koji je ovekovečio putovanje u Rim, odnosno Vatikan i Katedralu Svetog Petra.

-To je jedna crno bela slika i na njoj možemo videti Baziliku Svetog Petra. Nisam bio siguran da ću biti nagrađen, ali sam se potajno nadao pošto volim da fotografišem, a ovo je svakako potvrda da mi dobro ide - kaže David.

Cilje konkursa i izložbe koju je organizovala Fondacija "Profesura" je da usmeri pažnju učenika da kroz digitalnu formu zabeleže nešto lepo, odnosno sadržaj sa lepom porukom.

- U medijima stalno čitamo kako učenici mnogo vremena troše na mobilne telefone praveći neke ružne i beskorisne sadržaje sa lošim porukama. Zato smo želeli da đacima ponudimo priliku da mobilni telefon iskoriste i za nešto lepo - kaže profesorka Stela Šarović. - Izložene su 53 fotografije u papirnoj formi, a pripremili smo i kratak film u kom su prikazani oni radovi koji, zbog loše rezolucije, nisu mogli biti izrađeni u papirnom obliku. Na fotografijama su prikazani portreti, pejzaži, značajni objekti, detalji iz prirode. Neke fotografije su nastale u Subotici, neke u drugim gradovima u zemlji, a đaci koji su putovali u inostranstvo slali su fotografije koje su nastale u državama koje su posetili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)