RADOVANU VLAHOVIĆU NAGRADA U HRVATSKOJ: Priznanje direktoru „Banatskog kulturnog centra“

R. Š.

16. 11. 2023. u 09:30

HRVATSKO književno društvo dodelilo je Radovanu Vlahoviću, književniku i direktoru i osnivaču „Banatskog kulturnog centra“ međunarodnu književnu nagradu „Književno pero“.

РАДОВАНУ ВЛАХОВИЋУ НАГРАДА У ХРВАТСКОЈ: Признање директору „Банатског културног центра“

Foto: Privatna rhiva

Priznanje mu je uručeno na 16. međunarodnom festivalu književnosti „Dani prijatelja knjige“ u Gradskoj vijećnici u Rijeci. U obrazloženju ove odluke navodi se da se nagrada dodeljuje „za dugogodišnje književno stvaralaštvo, promicanje međunarodne kulture i suradnje između pojedinaca i društava za 2023. godinu“.

- Smatramo da vaše književno stvaralaštvo i doprinos koji dajete u promicanju kulture zaslužuje našu pažnju ali i šire kulturne javnosti – rekao je Valerio Orlić, predsednik izborne komisije i počasni predsednik Hrvatskog književnog društva.

Foto: Privatna arhiva

Književna nagrada u Hrvatskoj

Vlahović je objavio više od 60 knjiga. Piše romane, kratke priče, pesme, eseje. Dela su mu prevođena na engleski, ruski, nemački, mađarski, slovački, rumunski, italijanski, francuski, slovenački i makedonski jezik. Član je Društva književnika Vojvodine, Udruženja književnika Srbije, Udruženja pisaca Exil – PEN, sekcije zemalja nemačkog govornog područja, i Matice srpske. Počasni je član Društva novosadskih književnika. Osnivač je i direktor prvog privatnog kulturnog centra u Srbiji – „Banatskog kulturnog centra“ u Novom Miloševu, gde i živi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)