DAN BANATSKE BRIGADE VOJSKE SRBIJE: Praznik grada Zrenjanina obeležen i u kasarni "Narodni heroj Svetozar Marković Toza" (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

18. 11. 2023. u 10:00

PRAZNIK grada Zrenjanina, 17. novembar, obeležen je i u kasarni "Narodni heroj Svetozar Marković Toza",  kao dan Banatske brigade Vojske Srbije. 

ДАН БАНАТСКЕ БРИГАДЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Празник града Зрењанина обележен и у касарни Народни херој Светозар Марковић Тоза (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Nekoliko godina unazad, grad Zrenjanin i njegov garnizon zajednički slave jedan od najznačajnijih datuma u istoriji grada, dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu, a uz tradicionalni tehničko-taktički zbor, u prisustvo učenika završnih razreda svih srednjih škola sa teritorije Srednjobanatskog okruga, održana je i svečana akademija, u prisustvu predstavnika Komande za obuku Vojske Srbije, Banatske brigade i  lokalne samouprave.

Pripadnicima Banatske brigade, koja organizaciono pripada Komandi za obuku Vojske Srbije, njihov dan, čestitao je pukovnik Milovan Vasić, načelnik štaba komande, dok je komandant brigade,potpukovnik Nikola Fatić naglasio da je ona ove Govoreći o aktivnostima te jedinice, istakao je da je ona ove godine ojačana mlađim potporučnicima, vodnicima i profesionalnim vojnicima. 

- Uspeli smo da realizujemo više složenih zadataka, neke samostalno, neke uz pomoć naše pretpostavljene komande i zasluženo smo u samom vrhu jedinica Vojske Srbije - naglasio je potpukovnik Fatić, uz isticanje odlične saradnje sa građanima i lokalnom samoupravom.

Uručene su i nagrade zrenjaninskim srednjoškolcima, koji su pokazali najbolje znanje na takmičenju u znanju iz oblasti odbrane, a najuspešniji su bili Saška Vujanov,  Ivan Rakić i Ivan Golušin.

Bogat kulturno umetnički program

Milica Dosković, članica Opere SNP u Novom Sadu, zajedno sa članovima ženskog i dečjeg crkvenog hora Sveti Arhangel Mihailo, pojac Marko Kačarević, osnivač sastava Srbski pravoslavni pojci i učenici Muzičke škole Josif Marinković, odseka duvačkih instrumenata, pod upravom profesora Branislava Gagića, obeležili su bogat kulturno umetnički program u zrenjaninskoj kasarni.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)