SOMBORAC SVETSKI PRVAK U BOĆANJU: Veliki uspeh Dejana Kovačevića u Francuskoj

J. L.

29. 11. 2023. u 16:30

Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu „Rummilly“ u boćanju, koje se održalo u Francuskoj, reprezentacija Srbije se okitila sa zlatnom i bronzanom medaljom. Zlato za Srbiju doneo je Somborac Dejan Kovačević u paru sa Milicom Kolundžijom u disciplini miks krug.

СОМБОРАЦ СВЕТСКИ ПРВАК У БОЋАЊУ: Велики успех Дејана Ковачевића у Француској

foto: Grad Sombor

Dejan Kovačević je u juniorskim i seniorskim kategorijama osvajao nekoliko medalja na međunarodnim takmičenjima, ali po prvi put se popeo na najvišu stepenicu. Trenutno je član BK „Novi Beograd“.

-Boćanje možda deluje kao lagan sport, ali je potrebno mnogo truda, veštine i koncentracije kako bi se napredovalo i kako bi se ostvarili zavidni rezultati - kaže Kovačević.

Na velikom uspehu mladom Somborcu čestitao je gradonačelnik Antonio Ratković, poželevši mu puno ispeha na daljim takmičenjima.

-Naš grad ima nekoliko boćarskih klubova koji su veoma uspešni i bilo je pitanje vremena kada će neko od igrača doći do najvišeg međunarodnog odličja, a Dejan je uspeo u tome - naglasio je gradonačelnik Ratković .

Na teritoriji Sombora ima nekoliko boćarskih klubova koji okupljaju veliki broj zainteresovanih igrača različitih uzrasnih dobi, kao što su BK „Sombor“, BK „Ravangrad“, BK „Stanišić“, BK „Riđica“ i BK „Foks“ iz Kljajićeva. Oni veruju da sport ide uzlaznom putanjom i da podrškom koju im pruža lokalna samouprava imaju mogućnosti za mnogo veće rezultate kada je reč o međunarodnim takmičenjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)