DVORANA ZA SPORT I ZABAVU :Mačvanska Mitrovica dobila multifunkcionalnu salu posle šest decenija

S. KOSTIĆ

16. 12. 2023. u 12:13

OSNOVNA škola "Dobrosav Radosavljević Narod" u Mačvanskoj Mitrovici, posle nove školske zgrade, dobila je i novu salu za fizičko, koju su zajednički finansirali Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grad Sremska Mitrovica u iznosu od 430 miliona dinara.

ДВОРАНА ЗА СПОРТ И ЗАБАВУ :Мачванска Митровица добила мултифункционалну салу после шест деценија

Foto S.K.

Sportsku salu moći će da koriste đaci, ali i svi meštani Severne Mačve, već od narednog polugodišta kada će biti predata na upotrebu.

- Ovo je jedan predivan objekat koji je multifunkcionalan. U sali se mogu održavati utakmice malog fudbala, rukometa, odbojke, košarke, a imamo i kuhinju, gde ćemo moći da proizvodimo užinu za naše učenike, tu je i trpezarija sa 132 mesta, u kojoj se mogu slaviti školske priredbe - kaže Slađan Papić, direktor ove škole otkrivajući da je prošao projekat u Ministarstvu energetike za izdvojeno odeljenje u Radenkoviću, gde će se raditi malo centralno grejanje na pelet.

Sportska dvorana površine 2.500 kvadratnih metara, sa najmodernijom opremom koristiće se za kulturne i zabavne sadržaje, imaće nove školske kabinete, produženi boravak, učeničku kuhinju i trpezariju. Meštani ovog mačvanskog mesta, kažu da su 60 godina čekali na ovaj objekat.

Neophodna obnova vrtića

U BLIZINI škole, nalazi se predškolska ustanova "Pčelica", koja je u lošem stanju. Nadamo se da će Grad uz pomoć Pokrajinske i Republičke vlade uspeti da reši i taj problem svih žitelja, jer je to centralni vrtić za celu Severnu Mačvu. Veliki broj dece iz okolnih mesta, upravo pohađa ovde vrtić - kaže predsednik Saveta MZ Mačvanska Mitrovica.

- Prethodni objekat škole bio je sazidan 1964. godine, a među prvim generacijama koje su u tu školu krenule bila je i moja majka, mislim da će ona sada biti srećnija kad vidi da ovako jedan velelepan objekat mogu da koriste njeni unučići - kazao je Miloš Kovač, predsednik Saveta MZ Mačvanska Mitrovica i podsetio da je izgradnja nove škole počela 2016. godine, a završena dve godine kasnije.

U OŠ "Dobrosav Radosavljević Narod" u Mačvanskoj Mitrovici, obrazuje se više od 700 đaka. Škola ima nekoliko područnih jedinica i ukupno 44 odeljenja od prvog do osmog razreda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!