PALMA NA ČELU NIZA LAUREATA: Kik-boks savez Centralne Srbije u Jagodini nagradio najbolje u minuloj godini

Z. GLIGORIJEVIĆ

11. 01. 2024. u 06:45

TOKOM svečane dodele priznanja najboljim takmičarima u 2023, te zaslužnim pojedincima, Kik-boks savez Centralne Srbije - za veliki doprinos razvoju ovog sporta - nagradio je predsednika jagodinske Skupštine, Dragana Markovića Palmu, kojem je plaketu uručio predsednik Saveza Srđan Radulović, ujedno i selektor reprezentacije Srbije.

ПАЛМА НА ЧЕЛУ НИЗА ЛАУРЕАТА: Кик-бокс савез Централне Србије у Јагодини наградио најбоље у минулој години

Foto:Skupština grada Jagodine

- Kik boks je deo mog života, u ovom sportu sam 35 godina, a Jagodina je prepoznata kao njegov najbolji promoter. Samo u Končarevo, došle su 23 reprezentacije: od Rusije do Amerike, a zvižduka nije bilo ni kada nam je gostovala reprezentacija Hrvatske. Nažalost, mi mlade vaspitavamo u sportskom duhu, a huligani napadaju srpsku decu na pravoslavno Badnje veče u Vukovaru - istakao je Marković, uveren da su sportisti, poput srpskih kik boksera, najboi ambasadori svake zemlje.

Specijalno priznanje dobio je član "Palminih tigrova" Aleksandar Konovalov, najbolji kik bokser svih vremena - sedmostruki amaterski prvak sveta, te profesionalni šampion sveta i Evrope. Najbolji takmičar Centralne Srbije je Danijel Memedovski iz istog kluba, koji je na Svetskom prvenstvu u Portugalu osvojio zlatnu medalju. Bez premca među damama je Saida Bukvić iz Novog Pazara - šestostruka prvakinja sveta i trostruka šampionka Evrope.

Foto:Skupština grada Jagodine

Najbolji kik boks tim Centralne Srbije je "Niš", odakle je i Ognjen Stanković, koji se izdvojio među pionirima. U kadetskoj konkurenciji suveren je Tarik Rašljanin iz Novog Pazara, dok su među mlađim juniorima nagrađeni Nada i Ivan Krivačević iz Niša. Najbolja starija juniorka je Nada Petronić iz Kosovske Mitrovice, a najbolji stariji junior Uroš Krstić iz Bora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)