REŠENA VEĆINA DUGOGODIŠNJIH PROBLEMA U VODOSNABDEVANJU: Nema žednih ni na visovima

D. Z.

13. 01. 2024. u 11:50

ZAVRŠETKOM projekta vodovodne mreže u kuršumlijskom naselju Bolnički potok, čiju je izradnju - sa 14,5 miliona dinara - finansiralo Ministarstvo za ravnomerni i regionalni razvoj, rešiće se problem vodosnabdevanja stotinak domaćinstava u Ulici dr Melgarda.

РЕШЕНА ВЕЋИНА ДУГОГОДИШЊИХ ПРОБЛЕМА У ВОДОСНАБДЕВАЊУ: Нема жедних ни на висовима

foto d.z

Po rečima Mladena Gilića, direktora JKP "Toplica", osim što su urađeni primarni dovod i priključci do korisnika koji će imati kvalitetnije vodosnabdevanje, i komunalci će biti na dobitku, jer više neće biti gubitaka na mreži.

- Realizacija projekta započeta je prošlog juna, a sada smo rešili problem vodosnabdevanja i u takozvanim visinskim zonama, pa je ono sada standardizovano u čitavoj Kuršumliji. Sredinom protekle godine pustili smo u rad i dva nova rezervoara na Borovnjaku, gde koristimo i jedan postojeći, što će sve rešiti problem nedostatka vode tokom letnjih meseci, ali i ukoliko dođe do zamućenja reke Toplice - pojašnjava Gilić, navodeći da će vodosnabdevanje još više biti unapređeno realizacijom projekta za koji je dokumentacija već pripremljena, a podrazumeva izgradnju novog nalivnog polja, sa drenažnim galerijama.

Štaviše, u okviru radova čija se vrednost procenjuje na oko 50 miliona dinara, u planu je izgradnja mini solarne elektrane za potrebe vodovoda, kao i mini laboratorija, što je sve od velikog značaja za lokalnu samoupravu u kojoj su, doskoro, više od 80 odsto mreže činile azbestne cevi koje su, sada, sasvim zamenjene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu