I U SLAVLJU GRADE HRAM: Uz vatromet održan doček Pravoslavne nove godine u dvorcu u Srpskoj Crnji (FOTO/ VIDEO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

14. 01. 2024. u 12:22

Uprava parohije u Srpskoj Crnji, u saradnji sa Mesnom zajednicom, Narodnom bibliotekom "Đura Jakšić" i Turističkom organizacijom opštine Nova Crnja, organizovala je doček Prevoslavne Nove 2024. godine.

И У СЛАВЉУ ГРАДЕ ХРАМ: Уз ватромет одржан дочек Православне нове године у дворцу у Српској Црњи (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: B. Grujić

Prvo su održani moleban i rezanje kolača, u hramu Svetog velikomučenika Prokopija, a onda se veselje nastavilo u popularnom dvorcu Srpska Crnja, na samoj granici sa susednom Rumunijom.

Okupljanje i zabava brojnih meštana uz vatromet, imalo je i humanitarni karakter, a prihod od prodatog pića biće usmeren za obnovu hrama u Srpskoj Crnji.

Slavlje i doček Nove godine, uveličala je Sanja Anastasia, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu, dramski mecosopran, čiji je otac poreklom iz Srpske Crnje.
Sanja je studirala na Univerzitetu za muziku i scensku umetnost u Gracu i Beču, a nakon što je magistrirala, nastupala je na svim najznačajnijim operskim scenama sveta i Evrope.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata