U VALJEVU USPEŠNO ORGANIZOVAN PRVI ZIMSKI FESTIVAL RAKIJE I VINA: I dobra kapljica mami turiste

B. PUZOVIĆ

20. 01. 2024. u 06:29

GRAD na Kolubari poznat je po proizvodnji rakija izuzetnog kvaliteta, ali i po sve boljim vinima. Jer, ovaj deo Srbije pruža idealne uslove za podizanje vinograda, a potrebno je da se obrati pažnja na poštovanje tehnološkog procesa.

У ВАЉЕВУ УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАН ПРВИ ЗИМСКИ ФЕСТИВАЛ РАКИЈЕ И ВИНА:   И добра капљица мами туристе

Foto B. Puzovic

Bilo bi dobro da valjevski kraj, u dogledno vreme, postane prepoznatljiv i po odličnim vinima - istakao je direktor ovdašnje Poljoprivredne, savetodavne i stručne službe, Svetislav Marković, tokom Prvog zimskog festivala rakije i vina.

A, manifestacija na obali reke Kolubare, na platou ispred Centra za kulturu, koju je podržala i lokalna Turistička organizacija, okupila je 25 proizvođača vina i rakije iz Valjeva, Mionice, Ljiga, Osečine, Lazarevca i Topole.

- Zimski sajam idealan je način da se promovišu naši aduti i predstavi kvalitet, uz asortiman rakija i vina - kaže direktorka TO Valjeva Ana Marković. - Ovaj deo Srbije, poznat po malini i šljivi, sada krasi i sve veći broj vinograda. Zato destilerije i vinogradarstvo treba dodatno promovisati, jer obogaćuju ovdašnju turističku ponudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)