PLIVALO ŠEST DAMA: Uspešno Bogojavljensko plivanje na Grzi kod Paraćina (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

19. 01. 2024. u 19:13

VREME je danas poslužilo hrabre mladiće i šest devojaka koji su se usudili da uđu u hladnu vodu reke Grze, doplivaju do Časnog krsta koji se nalazio u čamcu, poljube ga i vrate se na obalu.

ПЛИВАЛО ШЕСТ ДАМА: Успешно Богојављенско пливање на Грзи код Параћина (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Na petom tradicionalnom plivanju za Časni krst kod Paraćina, na donjem jezeru reke, učestvovao je rekordan broj izdržljivih i verujućih građana, njih osamdesetak, koji su na ovaj način obeležili značajan pravoslavni praznik, Bogojavljenje.

Mada je bilo dosta višestrukih učesnika manifestacije, bilo je i onih koji su se prijavili da učestvuju prvi put i svi su uspešno ispunili svoj zadatak.

Foto: Z. Rašić

- Učesnici su došli iz Beograda, Kruševca, Jagodine. Ražnja i drugih radova Srbije – rekao je Vladan Vučković, direktor Turističke organizacije (TO) opštine Paraćin, dodavši da ova manifestacija iz godine u godinu raste.

Plivanje je bilo organizovano po ruskom stilu, što znači da nije bilo važno ko će prvi stići do krsta, već je bilo važno učestvovati. U programu je nastupilo Folklorno društvo KUD-a  „Car Dušan“  koji Bogojavljensko plivanje prati već treću godiju zaredom, kazao je Zoran Kojadinović iz GG „Odbranimo Grzu“ . Ova neformalna grupa građana je manifestaciju i ogrganizovala u saradnji sa TO.

Foto: Z. Rašić

KUD "Car Dušan"

Kojadinović je dodao da su dodeljena dva Časna krsta, od kojih je jedan pripao paraćinskim ratnim veteranima koji redovno plivaju za krst svake godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)