SIRE POD OBNOVLJENIM KROVOM: Obimna ulaganja prošle godine u Poljoprivrednoj školi u Požarevcu

D. NOVKOVIĆ

03. 02. 2024. u 11:19

U POLjOPRIVREDNOJ školi sa domom učenika "Sonja Marinković" u Požarevcu, koju pohađa oko 400 učenika iz celog Braničevskog okruga, zamenjen je stari, oštećeni krov, površine 690 kvadrata. Vrednost radova iznosila je 13 miliona dinara, koje je obezbedila lokalna samouprava. Tim povodom, školu su posetili gradonačelnik Saša Pavlović i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Goran Nestorović.

СИРЕ ПОД ОБНОВЉЕНИМ КРОВОМ: Обимна улагања прошле године у Пољопривредној школи у Пожаревцу

D. Novković

- Zamena krova u Poljoprivrednoj školi bila je jedna od naših najvećih investicija u oblasti obrazovanja tokom prošle godine, a sa pružanjem podrške i pomoći nastavićemo i ubuduće - rekao je gradonačelnik.

I znanje i praksa

OSIM objekata u kojima se izvodi nastava, Poljoprivredna škola poseduje i pekaru i mlekaru, ekonomiju sa domaćim životinjama, voćnjak, vinograd, plastenike, dve hladnjače, a sada i padok sa dva boksa. Sve su ovo pogodnosti za učenike koji pohađaju neki od ukupno šest smerova, jer tako na najbolji način mogu da provere i primene stečeno znanje. Ono što proizvedu tokom praktične nastave, koristi se za ishranu u Domu učenika, a deo se i proda.

Prema rečima direktora škole, Slobodana Stojićevića, javna nabavka za zamenu krova raspisana je tokom jeseni, a radovi su izvedeni kvalitetno i u roku, u decembru.

- Zamena krova nije bila jedina investicija u prošloj godini. Pola miliona dinara dobijenih od Ministarstva prosvete za đačku zadrugu "Riznica" uloženo je u gradnju mlekovoda sa tri muzne jedinice i kupovinu dve steone junice. Kupili smo i dve prese za preradu mleka, odakle se sir i jogurt koriste za ishranu u našem Domu učenika - rekao je Stojićević.

Na spisku radova obavljenih tokom prošle godine su i uređenje padoka za dva konja i realizacija projekta "Rodno drvo", uz sadnju 300 stabala šljiva u školskom dvorištu. Radilo se i tokom zimskog raspusta, kada je u školi postavljen kompletan video-nadzor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava