U BEOČINU NE JENJAVA INTERESOVANJE MEŠTANA I PRIVREDNIKA ZA SUBVENCIJE: Štednja energije nikad povoljnija

Lj.P.

05. 02. 2024. u 10:26

MEĐU žiteljima, ali i firmama koje posluju na teritoriji Beočina vlada veliko interesovanje za projekat sufinansiranja energetske efikasnosti, odnosno sanacije porodičnih kuća i stanova, ali i privrednih subjekata.

У БЕОЧИНУ НЕ ЈЕЊАВА ИНТЕРЕСОВАЊЕ МЕШТАНА И ПРИВРЕДНИКА ЗА СУБВЕНЦИЈЕ: Штедња енергије никад повољнија

FOTO: I ADEMOVSKI

I, po okončanju konkursa u ovoj sremskoj opštini, sredstva je dobilo 49 domaćinstava i deset preduzeća koja će ubuduće biti uvrštena u ponudu firmi koje građani mogu da angažuju prilikom energetske sanacije.

Tokom potpisivanja ugovora, Biljana Janković, predsednica opštine, istakla je da aktuelna podrška Beočincima iznosi sedam miliona dinara, koliko su - popola - obezbedili Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalna samouprava.

- Ovo je treća godina da realizujemo mere energetske sanacije i uspeli smo da uspostavimo kontinuitet, odnosno dobru praksu pružanja ovakvih usluga kroz javne konkurse. Odziv sugrađana je dobar i sve je više zadovoljnih korisnika, koji su po povoljnijim uslovima zamenili stolariju, izolovali objekte, ugradili efikasne kotlove i solarne panele - ističe Biljana Janković, napominjući da će Beočinci koji nisu konkurisali po nedavnom javnom pozivu nove šanse imati i tokom ostatka godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)